Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Δώστο, για την καρδιά σου, με την καρδιά σου!


Με το συνθημα ''Δώστο με την καρδιά σου" ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, διοργανώνει την τακτική θερινή Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, από το Σάββατο 8 έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Γ.Παπανικολάου και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Μόνιμοι αρωγοί είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι Ιεροί Ναοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Ένωση Γονέων Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, καθώς και δεκάδες άλλοι δραστήριοι σύλλογοι και φορείς.

Παράλληλοι στόχοι είναι να ξεπεραστεί το προηγούμενο ρεκόρ της συγκέντρωσης 822 μονάδων αίματος και της ελπιδοφόρας, πρώτης συμμετοχής 175 αιμοδοτών -στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας-, αλλά και να ενισχυθούν τα Δίκτυα Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων του δήμου.

''Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση οργάνου υπήρξε η μετάγγιση αίματος, απόδειξη της ουσιαστικότερης δύναμης ζωής. Η αξιοσημείωτη επιστημονική πρόοδος που έχει σημειωθεί από τότε, όμως, δυστυχώς δεν συνοδεύεται από την αντίστοιχη συναισθηματική και ηθική παραδοχή της σπουδαιότητας της προσφοράς αίματος από αδικαιολόγητα μεγάλο αριθμό ανθρώπων... η απόλυτη αυτή πράξη βοήθειας, ανιδιοτέλειας και αλληλεγγύης κρύβει όλο το νόημα του σκοπού της ζωής του ανθρώπου. Θαυμάζοντας το αθόρυβο έργο και την αποστολή του αίματος να διασφαλίζει την τακτική, συνεχή και ομαλή λειτουργία του οργανισμού, θέλουμε, ονειρευόμαστε και προσπαθούμε η ισχυρά δεμένη και συντροφική οικογένεια της εθελοντικής αιμοδοσίας -και ευρύτερα των εθελοντών σε πολλές δράσεις του δήμου μας- να αποτελεί πάντα “καρδιά” του τόπου μας... Χάρη σ’ αυτούς, άλλωστε, το ένα ρεκόρ συμμετοχής στις εξορμήσεις καταρρίπτει το άλλο, με τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος να προστατεύεται και να ενισχύεται πλέον από 4.000 ενεργούς αιμοδότες, έχοντας στις… θυρίδες της 5.000 μονάδες αίματος. Χάρη σ’ αυτούς ο δήμος Νεάπολης-Συκεών κατατάσσεται στην πρώτη θέση πανελλαδικά τόσο στη δωρεά αίματος, όσο και στους δότες αιμοπεταλίων και τους δωρητές οργάνων σώματος, σύμφωνα με τον ΕΟΜ. Γι’ αυτό και πιστεύουμε ακράδαντα ότι, με την προσφορά και την υπεύθυνη στάση μας, μπορούμε να αλλάξουμε ευρύτερα τα δεδομένα και κάποτε η Ελλάδα να καταφέρει να γίνει αυτάρκης σε αίμα'' καταλήγουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημήτρης Απατσίδης.



Με την οργανωτική μέριμνα των στελεχών του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, η εξόρμηση φιλοξενείται και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων. Εκτός από την προσφορά αίματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται και στα δημοτικά Δίκτυα Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εξόρμησης έχει ως εξής:
Σάββατο 8/6                              9.00π.μ.-2.00μ.μ. στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων
Κυριακή 9/6                              8.00π.μ.-2.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Δευτέρα 10/6                          10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τρίτη 11/6                               10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τετάρτη 12/6                          10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Πέμπτη 13/6                          10.00π.μ.-1.00μ.μ. στο Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου
Πέμπτη 14 και
Παρασκευή 15/6                  10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης.

Επιπλέον, ο σύλλογος «ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ» οργανώνει το Σάββατο 8 Ιουνίου ένα χρήσιμο παζάρι ανταλλαγής μεταχειρισμένων παιδικών ειδών, που θα φιλοξενηθεί παράλληλα με την αιμοδοσία στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων, από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να προσφέρουν και να ανταλλάξουν, σε καλή κατάσταση μεταχειρισμένα παιδικά ρούχα και παπούτσια, παιχνίδια και βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: