Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Παιδί και θάλασσα στην Νεάπολη!



Εκατοντάδες παιδιά, δημοτών και κατοίκων και των τεσσάρων Δημοτικών Ενότήτων του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, (Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων) θα έχουν, κι αυτό το καλοκαίρι, την ευκαιρία να απολαύσουν με ημερήσιες εκδρομές, στην παραλία Βεργιάς Χαλκιδικής, με εξορμήσεις που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να προσφέρει ποικιλία εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων για όλα τα παιδιά, ενώ παράλληλα να στηρίξει τους εργαζόμενους γονείς, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις των οποίων θα τους κρατούν στην πόλη.

Το πρόγραμμα ''Παιδί και θάλασσα'' απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-14 ετών και θα πραγματοποιηθεί σε δυο περιόδους, 17.6.2013 – 28.6.2013 και 1.7.2013 – 12.7.2013.

 Καθημερινά, τα παιδιά, συνοδευόμενα από έμπειρους καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα κολύμβησης, θα μετακινούνται με λεωφορεία, ξεκινώντας στις 8.15 το πρωί και επιστρέφοντας στη 1 μετά το μεσημέρι, εκτός των Σαββατοκύριακων. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν το μπάνιο τους και στα λιγότερο μυημένα, θα δοθεί η δυνατότητα εκμάθησης κολύμβησης και εξοικείωσης με το κόσμο της θάλασσας.



Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης ότι το παιδί είναι υγιές, ενώ τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους καπέλο, μαγιό, νερό, ψάθα, πρόχειρο φαγητό, πετσέτα και αντηλιακό.

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται:
■ Δημοτικό Γυμναστήριο Στρεμπενιώτη (Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης):
Τηλ.: 2310671100 (εσωτ. 160) & 2310628475 - 9 π.μ. έως 9 μ.μ.
■ Δημοτικό Γυμναστήριο Θεάτρου (Κ. Κουν 7, Συκιές):
Τηλ.: 2310631305 - 9 π.μ. έως 9 μ.μ.
■ Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα):
Τηλ.: 2313502225 - 9 π.μ. έως 9 μ.μ.
■ Γυμναστήριο Ανεμώνη, Άγιος Παύλος (Λεωφόρος Όχι 17-19):
Τηλ.: 2310206390 - 8 π.μ. έως 2 μ.μ.

Επιπλέον, λύση στο πρόβλημα της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, που θα θελήσουν να μείνουν εντός των τειχών, κατά τους μήνες του καλοκαιριού, χάριν της διευκόλυνσης των εργαζόμενων γονέων, θα δώσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) με τη λειτουργία των θερινών τμημάτων των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου μέχρι την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 και απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής-εγγραφές θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Τα ΚΔΑΠ θα λειτουργούν καθημερινά από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα όσες και όποιες ημέρες επιθυμούν και για όσο διάστημα εξυπηρετούνται. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση, γυμναστική-ομαδικές δραστηριότητες, εκμάθηση Η/Υ και αγγλικών, θέατρο, εικαστικά, κ.ά.

Η συμμετοχή των παιδιών σε αυτά είναι δωρεάν για τους δικαιούχους του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Μπορούν, όμως, να συμμετάσχουν και παιδιά δημοτών ή κατοίκων που δεν είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα αυτό, καταβάλλοντας ένα συμβολικό ποσό.
Ήδη οι υπηρεσίες του δήμου και της ΚΕΥΝΣ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για τη λειτουργία των θερινών τμημάτων των ΚΔΑΠ, τα οποία θα στεγαστούν στο:

1ο-5ο Δημ. Σχολεία Συκεών (Γουναρίδη-Δενδροφυτεία): Για τους κατοίκους της Δ.Ε. Συκεών και Αγ. Παύλου
4ο-10ο Δημ. Σχολεία Νεάπολης (Στρ. Στρεμπενιώτη): Για τους κατοίκους της Δ.Ε. Νεάπολης
1ο Δημ. Σχολείο Πεύκων (Λεωφ. Δημοκρατίας 59): Για τους κατοίκους των Πεύκων

Δεν υπάρχουν σχόλια: