Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Πικ - Νικ στο πρωην στρατόπεδο του Παύλου Μελά



pik-nik_texnis_2013_notes_paidia_2.jpg













Παιδιά και γονείς συμμετείχαν στο 5ο «Πικ-νικ τέχνης» το οποίο διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ».


pik-nik_texnis_2013_notes_2.jpg

Θεατρικά παιχνίδια, δράσεις για παιδιά, εικαστικές δημιουργίες-κατασκευές αλλά και μουσικοκινητικά δρώμενα βρέθηκαν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων. Μέσα στους χώρους του πρώην στρατοπέδου, στήθηκαν από πολύ νωρίς εργαστήρια δημιουργίας κοσμημάτων και ειδών κεραμικής (μορφοποίηση με τροχό και καμίνι), ενθουσιάζοντας το κοινό.


Τα ωδεία Σταυρούπολης και Πολίχνης, μάλιστα, ψυχαγώγησαν  με τις μουσικές επιλογές τους, όλους τους παρευρισκόμενους. Ρεπερτόριο με ελληνικές οπερέτες, με Ukelele Band και πιρούετες από τα τμήματα της σχολής χορού ξεσήκωσαν το κοινό.

Στόχος όλων των δράσεων ήταν η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και η ανακάλυψη δεξιοτήτων όλων των συμμετεχόντων.



 Με αφορμή το 5ο «Πικ-νικ τέχνης» ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, τόνισε: ''Δίνουμε χρώμα, παλμό και ζωντάνια στους χώρους του πρώην στρατοπέδου. Μικροί και μεγάλοι καταπιάνονται με τέχνες της αρεσκείας τους, γεμίζοντας ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους. 

Καθημερινά, ολοένα και περισσότεροι πολίτες περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους μέσα στο πρώην στρατόπεδο. Πρέπει επιτέλους η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποδώσει τους χώρους του πρώην στρατοπέδου εκεί που ανήκουν. Στην κοινωνία των Δυτικών Συνοικιών''.


Δεν υπάρχουν σχόλια: