Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Πράξη κοινωνικής πολιτικής απο την Νεάπολη!


Το νέο Πνευματικό Δημοτικό Κέντρο – Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων – Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων θα εγκαινιάσει τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στις 6.30 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Περγάμου και Μεσολογγίου, ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών.
 



Το Πνευματικό Δημοτικό Κέντρο – Κ.Α.Π.Η.– Κ.Η.Φ.Η  στεγάζεται σε υπερσύγχρονο πενταόροφο κτίριο, η κατασκευή του οποίου βασίστηκε στις πιο εξελιγμένες βιοκλιματικές τεχνολογίες δόμησης. Οργανώνεται σε πέντε επίπεδα, διαθέτοντας δημοτικό ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, χώρο ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων, λέσχη-βιβλιοθήκη και αίθουσες εκδηλώσεων, ενώ στο υπόγειο προβλέπεται χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και ασθενοφόρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.600.000 ευρώ και τα κονδύλια καλύπτονται εξολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.



Είναι καθήκον, αλλά πάνω απ’ όλα χαρά και ικανοποίηση να μπορούμε να παρέχουμε στους εκπροσώπους της τρίτης ηλικίας μια ασπίδα προστασίας, καθώς και τη μόνιμη προτροπή να παραμένουν ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, και προσθέτει: « Σε μια συγκυρία που οι κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι αυξάνονται ραγδαία, καθίσταται αυτονόητη η έμπρακτη συμπαράστασή μας προς όλους και ιδιαίτερα προς τις ευπαθείς ομάδες.
»Θέτουμε στην υπηρεσία χιλιάδων ηλικιωμένων συμπολιτών μας ένα ακόμη “στολίδι”, το οποίο εκτός από το κοινωνικό έργο που θα επιτελέσει, αναβαθμίζει ολόκληρη την παλιά περιοχή της συνοικίας των Κάστρων», συμπληρώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: