Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Στόχος ένας καθαρότερος δήμος!




Σε μια προσπάθεια της δημοτικής αρχής Νεάπολης-Συκεών να διατηρήσει καθαρό, πράσινο και όμορφο το δήμο, κυρίως στις πιο απομακρυσμένες και δύσκολα προσβάσιμες αστικές και δασικές περιοχές, που έχει ως σκοπό μια καθαρότερη πόλη με λιγότερες οχλήσεις για τους κατοίκους, την αποσυμφόρηση βασικών οδικών αξόνων, χώρων μαζικής συνάθροισης και συνοικισμών, καθώς και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις, η Υπηρεσία Καθαριότητας, στο πλαίσιο του δημοτικού προγράμματος αποκομιδής απορριμμάτων, επιδόθηκε σε μια συντονισμένη επιχείρηση απομάκρυνσης μπαζών και ογκωδών αντικειμένων.

Η επιχείρηση διήρκεσε περίπου ένα μήνα και εκτυλίχθηκε σε κάθε γωνιά των Δημοτικών Ενοτήτων Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, με έμφαση στην τελευταία.
«Με καθημερινή και οργανωμένη προσπάθεια, με τη δυναμική ενασχόληση των υπαλλήλων της Υπηρεσίας, με τη χρήση σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού και οχημάτων, καταφέραμε να απομακρύνουμε κάθε είδους ογκώδη απορρίμματα με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την αισθητική του δήμου μας», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θόδωρος Κυζιρίδης, και προσθέτει: «Επιπλέον, η επιχείρηση εντάχθηκε και στο πλαίσιο των έγκαιρων προληπτικών μέτρων που λαμβάνουμε για την αποτροπή πυρκαγιών στη διάρκεια του καλοκαιριού».



Για την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ζητά την επαγρύπνηση όλων των πολιτών: ''Καλούμε τους συμπολίτες μας να επικοινωνούν με τη Δημοτική Αστυνομία 24 ώρες το 24ωρο, εάν παρατηρήσουν ύποπτες κινήσεις. Οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε ότι η παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων που αποτελούν εστίες μόλυνσης και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς και την πρόκληση πυρκαγιών, είναι ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα. Η φροντίδα και η καθαριότητα του δήμου μας, η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση των όρων ζωής με την τήρηση απλών κανόνων διαχείρισης απορριμμάτων στην καθημερινότητά μας, είναι ευθύνη όλων μας, και πρέπει να είναι και χαρά εφόσον συμμετέχουμε στην κοινή προσπάθεια για μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή», σημειώνει.

Παράλληλα, καλεί την Ελληνική Αστυνομία να εντείνει τις περιπολίες και τους ελέγχους στις δασικές περιοχές που δέχονται το μεγαλύτερο βάρος επισκεπτών, ώστε να αποτραπούν επιτήδειοι που ψάχνουν ευκαιρία για να ρυπάνουν ή να θέσουν σε εφαρμογή σχέδια για εμπρησμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: