Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Πυξίδα κατά του καπνίσματος!



Με την νέα Ομάδα Διακοπής Καπνίσματος, το Κέντρο Πρόληψης''Πυξίδα'', για πέμπτη συνεχή χρονιά και με βάση τα  υψηλά ποσοστά επιτυχίας των προηγούμενων Ομάδων, συνεχίζει τον αγώνα κατά του καπνίσματος

Αναλυτικά, με την καθοδήγηση των ειδικών επιστημόνων της «Πυξίδας», αλλά και με τη συνδιαλλαγή με άλλους καπνιστές, οι συμμετέχοντες στην ομάδα θα εκπαιδευτούν στο να αποσυνδέσουν το κάπνισμα με συμπεριφορές και συνήθειες. Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν δραστηριότητες, καθοδήγηση, συζήτηση και διαλέξεις.



Στη διάρκεια των συναντήσεων θα αναλυθεί το πώς συνδέεται το κάπνισμα με καταστάσεις, όπως το άγχος, η ψυχαγωγία, ο θυμός, η ευχαρίστηση, τα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την υποτροπή. Τα μέλη της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν σ’ αυτά τα θέματα και να υιοθετήσουν υγιείς στάσεις και συμπεριφορές απαλλαγμένες από τη συνήθεια του καπνίσματος.

Όπως επισημαίνει και η επιστημονικά υπεύθυνη της ''Πυξίδας'', Μάρω Βασσάρα, και υπεύθυνη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ''η επίτευξη του στόχου της διακοπής του καπνίσματος εξαρτάται πάρα πολύ από το βαθμό αποφασιστικότητας του καπνιστή. Για το σκοπό αυτό οι συζητήσεις θα εστιαστούν στην ενδυνάμωση της επιθυμίας, των κινήτρων και των στόχων του ενδιαφερόμενου ώστε η προσπάθειά του να έχει καλύτερες προοπτικές''.


Δεν υπάρχουν σχόλια: