Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Η Ιστορία του λοχία 1ης Τάξεως David Todd Jr. και της οικογένειάς του που δεν θέλει να τον ξεχάσει



Η παρακάτω ιστορία αναφέρετε σε έναν απλό Αμερικανό λοχία ο οποίος έκανε μία ηρωική πράξη με την οποία έσωσε 12 συναδέλφους του. Το ιδιαίτερο σε αυτη την περίπτωση είναι το γεγονός ότι η οικογένειά του, παρά την απώλεια συνεχίζει να τιμά την μνήμη του όχι τυπικά αλλά ουσιαστικά με τον να προσπαθούν να την παρουσιάζουν όπου και όποτε μπορούν.

Ο λοχίας 1ης Τάξεως του αμερικανικού στρατού, David Todd Jr. κατατάχθηκε στο 1991 στο Fort Hood και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως έφεδρος αξιωματικός (το απαιτητικό Reserve Officers' Training Corps του Αμερικανικού στρατού) στο Tulane University ενώ υπηρετούσε στο Fort Polk.

Πήρε μέρος στην επιχείρηση Desert Storm και υπηρέτησε 2 φορές στο Αφγανιστάν στην οποία τελευταία σκοτώθηκε κατα την διάρκεια μιάς ενέδρας. Συγκεκριμένα, κατα την διάρκεια επιστροφής στην βάση τους από μία περιπολία, η δεύτερη ομάδα της διμοιρίας του Todd έπεσε σε ενέδρα. Συνολικά 12 συνάδελφοί του είχαν παγιδευτεί και δεν μπορούσε να συνδράμουν προς υποστήριξή τους ελικόπτερα ή αεροσκάφη καθώς το ρίσκο επέμβασης από τα αεροσκάφη θα ήταν πολύ υψηλό, λόγω του ότι στην ευρύτερη περιοχή υπήρχε άμαχος πληθυσμός.

Ο λοχίας Todd χωρίς να λάβει σχετική εντολή ανέβηκε σε ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού και πήγε να βοηθήσει τους παγιδευμένους συναδέλφους του. Οι 12 Αμερικανοί στρατιώτες ήταν έτοιμοι να δώσουν μάχη σώμα με σώμα με τους Αφγανούς Ταλιμπάν, όταν εμφανίστηκε ο Todd.


Έβαλε όπως - όπως τους Αμερικανούς στρατιώτες μέσα στο όχημα και πήρε τον δρόμο της επιστροφής. Σε μία στενωπό όμως της διαδρομής, μιά σφαίρα τον χτυπά θανάσιμα. Όμως αυτή του η πράξη, παρά τον θάνατό του, έσωσε τους 12 στρατιώτες και μετά θάνατον παρασημοφορήθηκε με το χρυσού αριστείον ανδρείας.

Θεωρώντας χρέος τους να κρατήσουν ζωντανή την μνήμη του ηρωικού παιδιού της, η οικογένεια του Todd είναι ενεργά μέλη της Gold Star Mothers and Families μιάς οργάνωσης, ΜΚΟ, μελών οικογενειών παρασημοφορημένων στρατιωτικών που στόχο έχουν να κρατήσουν ζωντανή την μνήμη των συγγενών τους μέσω της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας απέναντι στους στρατιώτες που πέθαναν για την πατρίδα τους.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αδελφή του Stephanie, η οποία σε ένα σχολειό όπου εργάζεται στην Νότια Ντακότα, έβαλε τα παιδιά που διδάσκει να κάνουν  διάφορα τεχνουργήματα για την οργάνωση ενημερώνοντας γονείς και παιδιά για την πράξη του Todd αλλά και τις δράσεις της ΜΚΟ.

Αναλυτικά για την ιστορία του Todd αλλα και της συγκεκριμένης ΜΚΟ μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: