Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Η πρώτη κοινή βρετανοιαπωνικη στρατιωτική άσκηση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (εικόνες)



Πενήντα στρατιώτες από την Honourable Artillery Company (HAC) αναπτύχθηκαν στο στρατόπεδο εκπαίδευσης Fuji στις πλαγιές του γραφικού βουνού όπου συναντήθηκαν με τους ομολόγους τους από τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας (JGSDF).

Η άσκηση αφορούσε επίδειξη δυνατοτήτων πάνω σε αντικείμενα αμέσου αντιδράσεως και επιτήρησης απο κοινά κλιμάκια και των δύο σωμάτων μπροστά σε δεκάδες Γιαπωνέζους δημοσιογράφους.

Η άσκηση ακολουθεί τη δήλωση της πρωθυπουργού Theresa May για μια διαρκή εμπορική συνεργασία και μια νέα εποχή κοινής συνεργασίας στην άμυνα μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας.

Παρά τις πρόσφατες κοινές ασκήσεις τόσο με το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό όσο και με την Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποια ξένη στρατιωτική δύναμη - με εξαίρεση τους Αμερικανούς - διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις σε ιαπωνικό έδαφος. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe έχει συμβάλει στην ενθάρρυνση της βρετανικής παρουσίας εδώ και αρκετό καιρό ανταποκρινόμενη στις αντιληπτές νέες απειλές τόσο από τη Βόρεια Κορέα όσο και από την Κίνας.









Δεν υπάρχουν σχόλια: