Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Μεγάλη περικοπή του αμυντικού προυπολογισμού ετοιμάζουν οι Δημοκρατικοί μόλις επιστρέψουν στην εξουσία



Τον Ιούλιο, καθώς οι Αμερικανοί νομοθέτες έβαζαν τις τελευταίες πινελιές σε ένα νομοσχέδιο προϋπολογισμού ύψους 716 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το φορολογικό 2019, τα μέλη του Προοδευτικού Συμβουλίου του Κογκρέσου, οι Δημοκρατικοί δηλαδή, ανακοίνωσαν τα δικά τους σχέδια για να μειώσουν σημαντικά τις δαπάνες του Πενταγώνου.

«Η ατζέντα Trump περικόπτει δραστικά προγράμματα που υποστηρίζουν εργαζόμενες οικογένειες ... δίνοντας παράλληλα τεράστιες φορολογικές περικοπές σε μεγάλες επιχειρήσεις και φουσκώνοντας τον στρατιωτικό προϋπολογισμό πέρα ​​από την πεποίθηση", δήλωσαν τα μέλη των Δημοκρατικών. «(Το σχέδιο αυτό) ακολουθεί μια πολύ διαφορετική πορεία, επανεπενδύει στις αμερικανικές οικογένειες και δίνει προτεραιότητα στη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης, των θέσεων εργασίας και του καθαρού αέρα και του νερού».

Το σχέδιο προβλέπει μείωση του προϋπολογισμού του Πεντάγωνου, εξαλείφοντας δαπάνες για αποστολές στο εξωτερικό και δημιουργώντας μια μικρότερη δομή δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: