Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Η πρώτη αμφίβια άσκηση Αμερικανών και Ιαπώνων πεζοναυτών είναι γεγονός (βίντεο - εικόνες)



Η πρώτη μεγάλης κλίμακας και διεθνής άσκηση στην οποία συμμετείχαν μέλη της αμφίβιας μονάδας των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοπροστασίας είναι γεγονός. Οι Ιάπωνες πεζοναύτες εκπαιδεύτηκαν εκτός του στρατοπέδου τους για πρώτη φορά και μάλιστα με τους Αμερικανούς ομολόγους τους, στην περιοχή του νησιού Tanegashima στην νοτιοδυτική Ιαπωνία.

Η άσκηση αφορούσε την ανακατάληψη νήσου μετά από εχθρική επιθετική ενέργεια. Στην άσκηση απο την μεριά της Ιαπωνίας συμμετείχαν 220 Ιάπωνες Πεζοναύτες ενώ από την μεριά των ΗΠΑ περίπου 20 Αμερικανοί πεζοναύτες. Οι οποίοι αναπτύχθηκαν στο νησί με την χρήση φουσκωτών λεμβών και ελικοπτέρων.

Όπως τόνισαν τόσο ο Ιάπωνας διοικητής των αμφίβιων δυνάμεων άμεσης αντίδρασης των Ιαπωνικών δυνάμεων αυτοάμυνας, Ταξίαρχος Keisuke Komatsu όσο και ο Συνταγματάρχης της 3rd Marine Division, Mark Clingan, ότι με την συγκεκριμένη άσκηση οι Ιάπωνες πεζοναύτες μπόρεσαν να δοκιμάσουν και να δουν σε ρεαλιστικές συνθήκες μαζί με ξένους συναδέλφους τους, τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους και να δεθούν περισσότερο οι σχέσεις των δύο μονάδων.

Δείτε τα σχετικά βίντεο και μερικές φωτογραφίες:




Δεν υπάρχουν σχόλια: