Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Υπερ της Ολλανδίας η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου,με απουσία της Ρωσίας!


Το Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας στο Αμβούργο υποστήριξε το αίτημα της Ολλανδίας, με 19 ψήφους υπέρ και 2 κατά και απαίτησε από τη Ρωσία την απελευθέρωση με εγγύηση του πλοίου Arctic Sunrise και όλων των ακτιβιστών της Greenpeace, που επέβαιναν του σκάφους.

Το ποσό της εγγύησης που πρέπει να καταθέσει υπέρ της Ολλανδίας η Ρωσία, ανέρχεται σε 3,6 εκατ. ευρώ. Οι περιβαλλοντιστές συνελήφθησαν για απόπειρα επίθεσης σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου στη θάλασσα Πετσόρα και κατηγορήθηκαν για χουλιγκανισμό.

Επί του παρόντος με εγγύηση έχουν αφεθεί ελεύθεροι 29 από τους 30 συλληφθέντες. Ο μόνος που είδε την προσωρινή του κράτηση να παρατείνεται μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου είναι ο αυστραλός ασυρματιστής του πλοίου Κόλιν Ράσελ.

Σύμφωνα με τον αυστραλό πρεσβευτή στη Μόσχα, ο Ράσελ θα ασκήσει έφεση στην απόφαση και είναι βέβαιος ότι τελικά θα αφεθεί και εκείνος ελεύθερος  Το Δικαστήριο παρέτεινε τη σύλληψη ενός από τους ακτιβιστές μέχρι το Φεβρουάριο.

Να τονιστεί πως η συνεδρία του Δικαστηρίου πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Ρωσίας. Μάλιστα, Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: