Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Όχι στην μισαλλοδοξία




Τον αποτροπιασμό και την καταδίκη της στυγερής δολοφονίας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής εκφράζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας ταυτόχρονα την ελληνική Πολιτεία να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση. Συγκεκριμένα ο κ.Δανιηλίδης δήλωσε τα εξής:

«Δυστυχώς ο φαύλος κύκλος του αίματος, που άνοιξε με την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, συνεχίστηκε με το χειρότερο και τον πλέον αποτρόπαιο τρόπο. Χθες είχαμε μια στυγερή δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με δυο νέους νεκρούς κι έναν τρίτο να δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή. Στους οικείους των θυμάτων αυτών εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και τις θερμές ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση του τραυματία.
»Ανεξάρτητα από την ταυτότητα και τα κίνητρα των στυγερών δολοφόνων, τους οποίους η επίσημη Πολιτεία οφείλει να συλλάβει άμεσα και να διαλευκάνει την υπόθεση, η εγκληματική αυτή ενέργεια στρέφεται ευθέως κατά της Δημοκρατίας και της ομαλότητας. Ενισχύει την αποσταθεροποίηση της πολιτικής ζωής την ώρα που συντονίζονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας και των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην κοινωνία.


»Η περίοδος που διέρχεται η χώρα μας δεν επιτρέπει κατ’ ελάχιστο να συνεχισθεί, πολύ δε περισσότερο να ενταθεί, το κλίμα μισαλλοδοξίας κι εθνικού διχασμού, στο οποίο πρέπει να μπει φραγμός. Στην προσπάθεια αυτή οφείλουμε να συστρατευθούμε όλοι μας με υπευθυνότητα και ψυχραιμία, καταδικάζοντας κι απομονώνοντας κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται και όπου κι αν στρέφεται. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ένα είναι το άκρο, και είναι το άκρο των συμμοριών, των εγκληματιών και δολοφόνων ανεξαρτήτως εθνικής, πολιτικής, ιδεολογικής και φυλετικής προέλευσης, που οφείλουμε να απομονώσουμε χωρίς υπεκφυγές και αστερίσκους.

Κι αυτό διότι το αίμα των ανθρώπων δεν υπόκειται σε χρωματικούς ή φυλετικούς ή πολιτικούς διαχωρισμούς, ούτε και η Δημοκρατία μπορεί να είναι εσαεί όμηρος τρομοκρατών ή οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: