Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Αιματηρή κατάληξη σε ομηρεία στην Ολλανδία


Ένας Ολλανδός και η τρίχρονη κόρη του, την οποία είχε κρατούσε όμηρο από το πρωί του Σαββάτου (9/11), βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα σπίτι στο χωριό Ρόιφερ, στη νοτιοανατολική Ολλανδία, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις αρχές η ομηρεία ξεκίνησε μετά από έναν καυγά που είχε ο πατέρας με την πρώην σύντροφό του, σε ένα δρόμο του Ρόιφερ. Ο δράστης πυροβόλησε τη γυναίκα, τη μητέρα του παιδιού του και κατέφυγε σε ένα σπίτι του χωριού, κρατώντας το κοριτσάκι για όμηρο.

Η γυναίκα τραυματίστηκε στο πόδι από τα πυρά και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, ενώ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το σπίτι και εκκένωσαν ένα σχολείο που βρισκόταν σε μικρή απόσταση. Κάλεσαν επίσης τους γείτονες να παραμείνουν στα σπίτια τους, για την ασφάλειά τους.

Το ολλανδικό τηλεοπτικό κανάλι L1, επικαλούμενο τον δήμαρχο του χωριού, Ντάσεν βαν Μπίζελ, μετέδωσε ότι ο πατέρας και η κόρη βρέθηκαν νεκροί όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι, γύρω στις 15:45. Τη στιγμή που ξεκινούσε η αστυνομική επιχείρηση για την απελευθέρωση του μικρού κοριτσιού ακούστηκαν δύο εκρήξεις από το σπίτι.

«Υπάρχουν δύο νεκροί», δήλωσε ο Ζακ βαν Κλέεφ, ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, σημειώνοντας ότι η κατάσταση ομηρείας έχει λάβει τέλος. Ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση όμως να ανακοινώσει τα στοιχεία των δύο θυμάτων ή κάτι περαιτέρω για τα αίτια θανάτου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: