Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Κατανόηση και γνώση του ελληνικού προβλήματος απο τον Ολλανδό Πρωθυπουργό

Γνώστης του ελληνικού προβλήματος και της πολιτικής κατάστασης στη χώρα, δήλωσε σε συνέντευξη που παρεχώρησε προς τους ανταποκριτές ξένου τύπου της Ολλανδίας, ο Χριστιανοδημοκράτης Πρωθυπουργός, κ. Μαρκ Ρούτε.

«Κατανοώ πως οι θυσίες από πλευράς των Ελλήνων ήταν τεράστιες και τρέφω μεγάλο σεβασμό για τους Έλληνες ως προς αυτό. Έχω κι εγώ συγγενείς που κατάγονται από την Ελλάδα και μάλιστα ένας από αυτούς, λόγω της οικονομικής αστάθειας στη χώρα, ήρθε στην Ολλανδία για να βρει δουλειά. Οπότε κατανοώ πλήρως και γνωρίζω από πρώτο χέρι την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει λόγω της κρίσης η ελληνική κοινωνία. Μια αδυναμία να γίνουν μεταρρυθμίσεις και να παρθούν μέτρα, μακροπρόθεσμα, θα είχε ως αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη πολιτική αστάθεια» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Ρούτε.

Όσον αφορά για την ενίσχυση των ακραίων και ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη, ο κ. Ρούτε είπε: «Όσο για τα κόμματα των άκρων που ανεβαίνουν παντού στην Ευρώπη, πιστεύω πως οι φηφοφόροι δεν κάνουν ποτέ λάθος. Η ευθύνη είναι των υπόλοιπων κομμάτων - στην περίπτωση της Ολλανδίας του δικού μου, των Χρηστιανοδημοκρατών και των Εργατικών. Δεν ανταποκριθήκαμε πως έπρεπε στις ανησυχίες του κόσμου. Εμείς ευθυνόμαστε για την άνοδο των ακραίων κομμάτων».
Κατα την σύντομη συζήτησή του με τον Ελληνα δημοσιογράφο Ν. Κουλούσιο από το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Αμστερνταμ, ο Ολλανδός Πρωθυπουργός κατέληξε πως: «κατανοώ απόλυτα ότι το κόστος των μεταρρυθμίσεων είναι τέτοιο για την κοινωνία, που είναι σχεδόν αναπόφευκτο κάποιοι άνθρωποι να χάνουν την πίστη τους στα παραδοσιακά κόμματα, να νιώθουν προδομένοι από αυτά και να στρέφονται προς τα άκρα. Είναι στο χέρι των παραδοσιακών κομμάτων λοιπόν, όπως το κόμμα μου αλλά και του κυρίου Σαμαρά, των κομμάτων ευθύνης, που είναι πάντα ανοιχτοί στη συνεργασία για το σχηματισμό κυβέρνησης, να εξηγήσουμε στον κόσμο γιατί κάνουμε όσα κάνουμε. Δεν πρέπει να τους πούμε "είστε τρελοί που ψηφίσετε ακραία κόμματα", αλλά να ακούσουμε πιο προσεκτικά τί μας λένε και να συζητήσουμε μαζί τους».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: