Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Πρώτη φορά στην Μόσχα για τον Ολλανδό Βασιλιά, χωρίς πολιτική βαρύτητα


Για πρώτη φορά θα ταξιδέψει στη Μόσχα ο νέος βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος – Αλέξανδρος. Ο Ολλανδός μονάρχης μαζί με τη σύζυγό του, Βασίλισσα Μάξιμα, έρχονται στη Ρωσία για τους επίσημους εορτασμούς της λήξης του αμοιβαίου « Έτους Ρωσίας» στην Ολλανδία και «Έτους Ολλανδίας» στην Ρωσία. Κατα την διάρκεια της επίσκεψής του πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Οι αμοιβαίες εκδηλώσεις εγκαινιάστηκαν επίσημα από τον Ρώσο Πρόεδρο και τη Βασίλισσα Βεατρίκη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Πούτιν στο Αμστερνταμ τον περασμένο Απρίλιο. Στα πλαίσια του ρωσο-ολλανδικού έτους  πραγματοποιήθηκαν πάνω από 200 πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις καθώς και δεκάδες επιχειρηματικά φόρουμ με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δύο χωρών.

Ο Ολλανδός Βασιλιάς όμως, δεν θα συζητήσει πολιτικά θέματα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς σύμφωνα με το ολλανδικό βασιλικό πρωτόκολλο, αν και είναι επισήμως αρχηγός του κράτους, τα προνόμια εξουσίας έχουν εκχωρηθεί στον πρωθυπουργό της Ολλανδίας και την κυβέρνησή του.

Ο κ. Πούτιν έχει δηλώσει πως οι διμερείς εκδηλώσεις «προσφέρουν ένα πολύ καλό  υπόβαθρο για την περαιτέρω εμβάθυνση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: