Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ανεύρεση αγνοουμένης απο την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης


Μέλη του παραρτήματος ΕΟΔ Μεσσηνίας κατάφεραν να εντοπίσουν την 82χρονη γυναίκα που είχε χαθεί στον επαρχιακό δρόμο Πεταλιδίου – Καλαμάτας.
Για την έρευνα της αγνοούμενης ενημερώθηκε αρχικά ο υπεύθυνος επικοινωνιών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Μεσσηνίας, Θεόλογος Παρασκευάς, ο οποίος άμεσα επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Παραρτήματος, Θανάση Μπαλτά και τον υπεύθυνο επιχειρήσεων, Γιώργο Μάλαμα. Στη συνέχεια, εστάλη ενημέρωση σε όλα τα μέλη του παραρτήματος από τη γραμματεία για άμεση σύνταξη ομάδας έρευνας.

Τα μέλη του παραρτήματος επικοινώνησαν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και σύντομα δημιουργήθηκε εξαμελής ομάδα, η οποία έφτασε στον τόπο, όπου είχε χαθεί η 82χρονη. Σύμφωνα με ενημέρωση των μελών του παραρτήματος, η αγνοούμενη, κατευθυνόμενη με ταξί από την περιοχή Χωματερό προς την Καλαμάτα ζήτησε από τον οδηγό του ταξί να την αφήσει σε σημείο επάνω στον επαρχιακό δρόμο Πεταλιδίου - Καλαμάτας, τρία χιλιόμετρα πριν το Πεταλίδι. Από αυτό το σημείο ξεκίνησαν και οι έρευνες.
Σύντομα, τα μέλη της Ε.Ο.Δ. Μεσσηνίας εντόπισαν την ηλικιωμένη, η οποία ήταν καλά στην υγεία της και ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ και τις αρμόδιες αρχές. Οι διασώστες της Ε.Ο.Δ. της παρείχαν τις Πρώτες Βοήθειες μέχρι την άφιξη του ΕΚΑΒ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι μια δεύτερη ομάδα περίπου οκτώ ατόμων, μελών της Ε.Ο.Δ., είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει από την Καλαμάτα, κάτι που τελικά δεν κρίθηκε αναγκαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: