Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Σύγχρονες εκπαιδευτικές υποδομές, παρά τα εμπόδια, στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Παρά τα εμπόδια, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιεί Τα εγκαίνια του κτιρίου του 1ου Γενικού Λυκείου Πεύκων (Εμμανουήλ Παπά και Καρατάσου).

Η ενίσχυση της σχολικής στέγης στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων, μια περιοχή με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες του μαθητικού δυναμικού λόγω της ραγδαίας ανοικοδόμησης προηγούμενων ετών, εντάσσεται στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Νεάπολης-Συκεών.

Η δημιουργία του σύγχρονου αυτού σχολικού συγκροτήματος είναι άλλη μία δέσμευση της διοίκησης του δήμου που έγινε πράξη. Η σχολική κοινότητα της περιοχής ενισχύθηκε με ένα νέο διδακτήριο, το οποίο μάλιστα κατασκευάστηκε αποκλειστικά και μόνο από δημοτικά κονδύλια, σε περίοδο οικονομικής ύφεσης.

Το λύκειο στεγάζεται σε διώροφο κτίριο, κατασκευής Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, το οποίο κόστισε 4.640.000€. Πρόσφατα ο δήμος κατασκεύασε μία παρακείμενη πτέρυγα τεσσάρων αιθουσών, για να ενισχύσει και να βελτιώσει τη λειτουργία του σχολείου και τις συνθήκες εκπαιδευτικής και μαθησιακής διαδικασίας, με τον προϋπολογισμό του έργου να φθάνει στις 650.000€ και να καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: