της «Μαγείρισσας»
Υλικά:
1 κότα ενός κιλού περίπου
300 γραμ. φύλλο
300 γραμ. κρεμμύδια
4 - 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
5 - 6 κουταλιές της σούπας τυρί
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
5 αυγά
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε, καψαλίζετε και πλένετε την κότα και την βάζετε να βράσει μέσα σε αρκετό αλατισμένο νερό με ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Μετά το βράσιμο την βγάζετε αφήνοντας τα κρεμμύδια να βράσουν μέχρι να πολτοποιηθούν.
Βγάζετε τα ψαχνά της κότας, τα κόκαλα και την κόβετε σε κομματάκια (αυτό μπορεί να το κάνει και ο κρεοπώλης σας). Μέσα στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια ρίχνετε το γάλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 10'.
Μετά κατεβάζετε την κατσαρόλα απο την φωτιά και προσθέτετε την κότα, το τυρί, την φρυγανιά, τα αυγά τα οποία τα έχετε χτυπήσει πρώτα, το μοσχοκάρυδο, το μισό βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά.
Στην συνέχεια, βουτυρώνετε ένα ταψί στο οποίο στρώνετε ένα φύλλο, βάζετε το μείγμα ξανά ένα φύλλο και πάλι το μίγμα απο πάνω. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Την κόβετε σε κομμάτια και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30'.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου