Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ορκίστηκαν οι πρωτοετείς Ευέλπιδες


Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός του Γ.Ε.Σ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς παραβρέθηκαν στην τελετή Ορκωμοσίας των Ευελπίδων Ιης Τάξης  «Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Καλλάρης», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής.


Μετά το τέλος της ορκωμοσίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα την μεγάλη χαρά και την τιμή, εδώ στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, να παρευρεθώ στην ορκωμοσία των πρωτοετών Ευελπίδων. Καταρχήν είναι πολύ σημαντικό ότι εκτός από τους  Ελλαδίτες πρωτοετείς Ευέλπιδες έχουμε Ευέλπιδες από την  Κύπρο και Ευέλπιδες από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής. 

Είναι δείγμα μιας αναγνώρισης της αξίας, της μεγάλης αξίας,  της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Πέραν αυτού όμως θέλω να πω ότι η εμφάνιση των Ευελπίδων σήμερα με γέμισε χαρά και υπερηφάνεια,  γιατί στις δύσκολες ώρες ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας προσβλέπει προς το οργανωμένο τμήμα της που αποτελούν  ο Ελληνικός Στρατός και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της κοινωνίας, το ύπατο αυτό αγαθό, απέναντι σε οποιοδήποτε εξωτερική απειλή και επιβουλή. 

Και είμαι σίγουρος ότι οι νέοι Ευέλπιδες που ορκίστηκαν σήμερα,  μαζί με τους αρχαιότερους συναδέλφους τους, θα αποτελέσουν κομμάτι αυτής της μεγάλης οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων που παρέχει μια τεράστια υπηρεσία στην Πατρίδα. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ από καρδιάς τους γονείς τους, γιατί χάρη σε αυτούς τους και με την στήριξή τους αυτά τα παιδιά έφτασαν μέχρι εδώ και είμαι σίγουρος ότι θα πάνε πολύ πιο πάνω».



Δεν υπάρχουν σχόλια: