Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ο Νίκος Δένδιας στη Στρατιωτική Διοίκηση Ανατολικής Μεσογείου


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Στρατηγείου Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου(ΣΔΑΜ), Στην Αγία Παρασκευή, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του στρατηγείου σε εθνικό και σε Συμμαχικό επίπεδο.


Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ.

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης ο κ. Δένδιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είχα σήμερα τη χαρά μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό του Ναυτικού και τον Αρχηγό του Στόλου να επισκεφθούμε τη ΣΔΑΜ (τη Στρατιωτική Διοίκηση Ανατολικής Μεσογείου)  και να συνομιλήσουμε με τους άντρες και τις γυναίκες που υπηρετούν εδώ. Επίσης είχα μια αναλυτική ενημέρωση για το ρόλο του ΣΔΑΜ. 



Οφείλω να πω ότι πάντα είναι εντυπωσιακό να βλέπει κανείς με πόση σοβαρότητα και με πόση αρτιότητα εργάζονται οι άνθρωποι που υπηρετούν την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού».

Αξίζει να αναφέρουμε πως αποστολή της Στρατιωτικής Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου είναι να μεριμνά για την αποδοτική λειτουργία των διατιθεμένων συστημάτων επικοινωνιών και να υποστηρίζει τα συστήματα Διοικήσεως και Ελέγχου με σκοπό τη συνδρομή στην αποτελεσματική Επιχειρησιακή Διοίκηση και Επιχειρησιακό Έλεγχο των Μονάδων και Υπηρεσιών του Π.Ν

Επίσης, το ΣΔΑΜ του οποίου προιστάμενος είναι ο Διοικητής Πλοιάρχος Μ. Κοντής ΠΝ , συγκροτείται :

α) Από τον Υποδιοικητή του ΣΔΑΜ, ο οποίος διοικεί, διευθύνει, συντονίζει και ελέγχει το Στρατηγείο με τα Παραρτήματά του.

β) Από τους υπαγόμενους απ' ευθείας στον Διοικητή, Προϊστάμενο Γραφείου Υγιεινής & Ασφάλειας και Γραφείου Διοικητού . γ) Από τους υπαγόμενους στον Υποδιοικητή, Προϊσταμένους Παραρτημάτων, Προϊστάμενο Γενικής Γραμματείας και Διευθυντές με τα Τμήματα και Γραφεία που τους ανήκουν.

Για επιχειρησιακούς και τεχνικούς λόγους (αποφυγή αμοιβαίων παρεμβολών) οι πομποί, δέκτες και κεραίες που εξυπηρετούν τις επικοινωνίες του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται διεσπαρμένοι στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά και της Ελλάδος σε εγκαταστάσεις τις οποίες ονομάζουμε Παραρτήματα.

Ειδικότερα στο ΣΔΑΜ ανήκουν: το Κεντρικό Στρατηγείο στις εγκαταστάσεις της Αγιας Παρασκεύης, το Κέντρο Εκπομπης Σπατών, το Κέντρο Λήψης Αίγινας, το Κέντρο Εκπομπής Κάτω Σουλίου, το Ραδιοζεύξη-Αναμετάδοση Πάρνηθας, το Κέντρο Εκπομπής Αγγελοχωρίου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Εκπομπής Αράξου Αχαίας, ο Σταθμός ΤΑΥΝΕ Σκύρου και ο Σταθμός ΤΑΥΝΕ Κυριαμαδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: