Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

O Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαϊδης στην τορπιλάκατο «Υποπλοίαρχος Ρουσσέν»


O Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Μπασιακούλη εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ελληνικό Πολεμικό Πλοίο (ΤΠΚ) «Υποπλοίαρχος Ρουσσέν», το οποίο ελλιμενίζεται στη Λεμεσό.

Μιλώντας για την παρουσία πολεμικών πλοίων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι η παρουσία Ελληνικών πολεμικών πλοίων και όχι μόνο, είναι συνεχής στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου, αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες.


Σημείωσε επίσης, πως η αμυντική σύζευξη Ελλάδας και Κύπρου είναι μια εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε απειλή, όπως προβλέπει και το Κοινό Μνημόνιο Χειρισμού Κρίσεων που υπογράφηκε πρόσφατα. Βεβαίως την ίδια ώρα, ανέφερε, «τα αμυντικά συστήματα Ελλάδας και Κύπρου είναι ταγμένα να υπηρετούν και να προάγουν το αγαθό της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης, προς όφελος της ευρύτερης περιοχής, σε μια περίοδο γεωπολιτικής αστάθειας, συγκρούσεων και έξαρσης των εξτρεμισμού».


Ερωτηθείς αν θα γίνει αγορά εναέριων ή πλωτών μέσων ο κ. Φωκαίδης ανέφερε ότι ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει πραγματικές δαπάνες για έναρξη προγραμμάτων που αφορούν την προμήθεια με τα απαραίτητα μέσα προκειμένου η Κύπρος να είναι σε θέση σταδιακά να ασκεί τον ενδεδειγμένο έλεγχο και επιτήρηση στο θαλάσσιο και εναέριο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: