Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Και Βρετανοί έφεδροι στον πόλεμο κατά του Έμπολα


Αναχώρησαν στις 20 Δεκεμβρίου οι πρώτοι έφεδροι Βρετανοί, και απο τα τρία επιτελεία των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπου μαζί με 100 μόνιμους συναδέλφους τους και μέλη των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων θα συνδράμουν στην μάχη ενάντια στον ιό Έμπολα, στην Σιέρρα Λεόνε.

Το στρατιωτικό προσωπικό θα συνδράμει το ιατρικό προσωπικό του στρατιωτικού εκστρατευτικού νοσοκομείου, το οποίο βρίσκεται απο τον Οκτώβριο στην αφρικανική χώρα το οποίο προορίζεται κυρίως, για τη θεραπεία του νοσηλευτικού προσωπικού.


Η ανάπτυξη του προσωπικού αυτού έρχεται μετά την ολοκλήρωση των εννέα ημερών, εξειδικευμένη εκπαίδευση  στην αποστολή τους την περασμένη εβδομάδα στο Strensall, η οποία είχε ως αντικείμενο την δημιουργία και την λειτουργία ενός νοσοκομείου εκστρατείας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού στη χώρα παραμένει σταθερή σε περίπου 800 στελέχη. Η αποστολή αποτελείται από στελέχη του Σώματος εφοδιασμού - μεταφορών, σχεδιαστές και μηχανικούς, οι οποίοι έχουν την εποπτεία στα τελικά στάδια της κατασκευής των εγκαταστάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου σε όλη τη Σιέρα Λεόνε, δημιουργώντας την υποδομή για ένα σύνολο 700 κλινών .


Απο την μεριά του, ο Βρετανός υφυπουργός στρατιωτικής εφεδρείας, Julian Brazier τόνισε για την εμπλοκή των Βρετανών εφέδρων στο ζήτημα: «Χαιρετίζω την συμμετοχή των έφεδροι στην μάχη κατά του έμπολα, όπου συνεχίζουν το ζωτικής σημασίας έργο που ήδη διεξάγεται στη Σιέρα Λεόνε από το νοσηλευτικό προσωπικό μας και τους μηχανικούς.

Έχουμε δεσμευτεί στο να παρέχουμε στις εφεδρικές δυνάμεις μας την καλύτερη εκπαίδευση και υποστήριξη και την πλήρη ενσωμάτωση τους με τους μόνιμους ομολόγους τους. Η ανάπτυξή τους αυτή είναι μόνο ένα δείγμα για το πώς οι εφεδρικές δυνάμεις μας μπορούν να συμβάλουν στην αποτελεσματική άμυνα του Ηνωμένου Βασιλείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: