Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

«Χωρίς Μεσάζοντες» η Νεάπολη


Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διάθεση των προϊόντων που έχουν παραγγείλει οι καταναλωτές στο πλαίσιο της εκστρατείας «Χωρίς Μεσάζοντες» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που διοργανώνεται για έκτη φορά.

Οι παραγγελίες αφορούν έναν κατάλογο 32 αγροτικών προϊόντων, όπως και ειδών οικιακής χρήσης, και συγκεκριμένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, αλεύρι, ρύζι, φακές, φασόλια μέτρια και φασόλια γίγαντες, ρεβίθια, φάβα, πλιγούρι, μέλι, πατάτες, χαρτικά, κρεμμύδια, ρόδια, ελιές, πάστα πιπεριάς, μελιτζανοσαλάτα, τουρσί μελιτζάνα-πιπεριά Φλωρίνης, οίνο ερυθρό και ερυθρό ημίγλυκο.

Η διαδικασία της παράδοσης θα γίνει στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη, βάσει ενός ενδεικτικού προγράμματος που καταρτίζεται πάντοτε για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας των καταναλωτών. Όλοι έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά και μέσω γραπτών μηνυμάτων για τον ακριβή χρόνο που θα πρέπει να βρίσκονται εκεί, με την επισήμανση ότι αρχικά θα παραλαμβάνουν από τα στελέχη του δήμου που θα βρίσκονται στο ισόγειο του παρακείμενου δημοτικού καταστήματος Νεάπολης το ειδικό έντυπο με τις παραγγελίες τους και κατόπιν θα εισέρχονται στο χώρο με τα οχήματά τους για να παραλάβουν τα προϊόντα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις παραγγελιών που συγκεντρώθηκαν, αύριο θα διατεθούν 64.840 κιλά τροφίμων και χαρτικών και 15.967 λίτρα ελαιόλαδου και κρασιού που ανταποκρίνονται στις αιτήσεις των περίπου 1.670 οικογενειών που δήλωσαν συμμετοχή.

Την οργανωτική ευθύνη έχουν τα Γραφεία Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας Καταναλωτή, με τη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης Πυξίδα και του Κέντρου Εργάνη.
Καθοριστική, επίσης, και αυτή τη φορά θα είναι η συμβολή των εθελοντών της ΕΔΟΜΑΚ και του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αλλά ακόμη και τη βοήθεια σε ηλικιωμένους και γυναίκες για τη μεταφορά των προϊόντων τους.

Παράλληλα, έμφαση δίνεται και σε αυτή τη διοργάνωση στην αυστηρή τήρηση των όρων νομιμότητας και διαφάνειας των συναλλαγών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: