Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Διεθνής διάκριση για το 14ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης σε διεθνή διαγωνισμό Ρομποτικής


Μια ξεχωριστή διάκριση έλαβαν τα παιδιά του 14ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης. Πιο συγκεκριμένα η ομάδα ρομποτικής του σχολείου με το όνομα Planet14 συμμετείχε στο Μεγάλο Τελικό FLL Greece στις 7 & 8 Μαρτίου 2015 στο NOESIS και κέρδισε το 1ο Βραβείο Παρουσίασης στην κατηγορία Project!

Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός First Lego League, που διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά από την EDUact - Δράση για την εκπαίδευση, έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του Σχολείου να ασχοληθούν με την "Τάξη του Μέλλοντος" ή "World  CLASS", όπως ήταν το θέμα του φετινού διαγωνισμού.


Μάλιστα, ο τρόπος παρουσίασης του Project, με θέμα: «Βοηθάμε τα μικρά παιδιά να κατανοήσουν το ηλικιακό μας σύστημα» σε συνδυασμό με την ομαδικότητα, τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τον αξιοπρεπή επαγγελματισμό, εντυπωσίασε τους κριτές και έδωσε τελικά στην ομάδα την 1η Θέση στη κατηγορία Project - Παρουσίαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά συμμετείχαν 56 σχολεία από τη  Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία - Βουλγαρία -Νορβηγία) με 600 μαθητές.

Τη «ρομποτική» αποστολή μαζί με τον Pluto (το ρομπότ που κατασκεύασαν τα παδιά) υποδέχτηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, κ. Δημήτριος Δεμουρτζίδης ο οποίος αφού συνεχάρη τα παιδιά και τους δασκάλους τους για το εγχείρημα, δεσμεύτηκε ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες θα ενισχύονται με σκοπό την προώθηση της μαθητικής πρωτοβουλίας και της νεανικής ευρηματικότητας.


Τέλος, αφού τους μοίρασε βιβλία, τους προέτρεψε να συνεχίσουν το διάβασμα και τους ευχήθηκε να παραμείνουν προσηλωμένοι στους στόχους τους, ώστε να και να γίνουν πάνω απ' όλα καλοί και χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία. Παρόντες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν φυσικά οι δάσκαλοι των παιδιών, όπως και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Μιχάλης Χριστοδούλου και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αβραάμ Κωτσίδης οι οποίοι έδειξαν  ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι για το επίτευγμα των παιδιών, το οποίο όπως ανέφεραν είναι ένας σπουδαίος λόγος για να είναι περήφανοι τόσο τα ίδια τα παιδιά και οι γονείς τους όσο και ο Δήμος Παύλου Μελά για το έργο που αποδεικνύεται εμπράκτως ότι γίνεται στα σχολεία του.





Δεν υπάρχουν σχόλια: