Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ρεκόρ ανθρωπιάς στην πρώτη μέρα της Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του Δήμου Νεάπολης - Συκεών


Με ρεκόρ συμμετοχών άρχισε η «Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Η αρχή έγινε από τη Δημοτική Ενότητα Πεύκων, το περασμένο Σάββατο, όπου συγκεντρώθηκαν 81 μονάδες αίματος, περισσότερες από κάθε άλλη φορά στη συγκεκριμένη Ενότητα, γεγονός που αποδεικνύει την επιτυχία του κεντρικού συνθήματος «Συμμετέχω» της εξόρμησης, και συνεχίσθηκε στη Δ.Ε. Συκεών με αθρόα προσέλευση εθελοντών.


Ειδικότερα, χθες, Κυριακή, που η αιμοδοσία μεταφέρθηκε στη Δημοτική Ενότητα Συκεών, το ενδιαφέρον από τους εθελοντές ήταν πρωτοφανές, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ωριαία παράταση της αιμοληψίας, συγκεντρώνοντας συνολικά 123 μονάδες αίματος μέσα σε λίγες μόνο ώρες!
Παλιοί και νέοι αιμοδότες, φοιτητές, νεαρά κορίτσια και αγόρια, γονείς με τα παιδιά τους, έκαναν τη μεγαλειώδη προσφορά από την ίδια τους την ύπαρξη, κερδίζοντας για ακόμη μια φορά το βαθύ σεβασμό και τις θερμές ευχαριστίες της δημοτικής αρχής.


Η εξόρμηση συνεχίστηκε σήμερα Δευτέρα (2.3) και θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη (3.3) και την Τετάρτη (4.3) στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, την Πέμπτη (5.3) στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και το Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, και ολοκληρώνεται την Παρασκευή (6.3) στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.


Πραγματοποιείται με τη συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου, και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Εκτός από αίμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν και αιμοπετάλια και να δηλώσουν συμμετοχή στα Δίκτυα Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων.







Δεν υπάρχουν σχόλια: