Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Η Δυτική Θεσσαλονίκη τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τιμά η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ.), διοργανώνοντας φιλανθρωπική βραδιά για την ενίσχυση του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και των Παιδιών τους.
Η εκδήλωση «Χόρεψε στο γυναικείο ρυθμό – Υπερασπίσου τα δικαιώματά σου» πραγματοποιείται με την υποστήριξη του δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών και θα φιλοξενηθεί σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Capsis.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτελεί η βράβευση τριών γυναικών που ξεχώρισαν η κάθε μία στον τομέα της. Πρόκειται για την αθλήτρια σκοποβολής Κατερίνα Παναγιώτου, τη διευθύντρια του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Χρυσή Ματσικούδη και την εθελόντρια στο συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Χρυσούλα Πρασσά.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ομιλία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, οπτικοακουστικές παρουσιάσεις χαρακτηριστικών στιγμιότυπων από τη ζωή των τιμώμενων προσώπων, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Τίμωνα Μωραϊτόπουλο, χορευτικές παρουσιάσεις από τους νεαρούς χορευτές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της ΚΕΥΝΣ με χοροδιδάσκαλο την Έλενα Μπορίσοβα, ενώ θα ακολουθήσει πάρτι με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια των δεκαετιών του ’70 και ’80 που θα επιλέγει ο dj Διογένης Μαριόλας.

Επίσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμος Παύλου Μελά  παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Ερασμία - Ερασμίες 2» της Ομάδας Θεάτρου «Παράδρομος» στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης «Ελλη Παπαναγιώτου» το Σάββατο 7 Μαρτίου και ώρα 19.00.

Ισορροπώντας ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, το έργο σκιαγραφεί ανθρώπους που εμμένουν στις εμμονές τους. Τόσο που να γράφεις την εμμονή σου στην ταμπέλα σου και το ίδιο εμμονικά να τη σβήνεις, σε μια κοινωνία που μοιράζει άγραφες ταμπέλες, για να μη τις σβήσει ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: