Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Το αρχαιότερο θύμα του Καρκίνου του μαστού προέρχεται απο την Αρχαία Αίγυπτο


Η αρχαιολογική ισπανική αποστολή του πανεπιστημίου της Jaen στην Αίγυπτο, προχώρησε προ ημερών σε μια σημαντική αποκάλυψη. Έφερε στο φως τα υπολείμματα του πρώτου αποδεδειγμένου θύματος απο καρκίνο του μαστού η οποία ήταν μια αριστοκράτισσα απο την πόλη Elephantine, την νοτιότερη πόλη της αρχαίας Αιγύπτου και χρονολογείται γύρω απο στο τέλος της 6ης φαραωνικής δυναστείας.

«Η μελέτη των λειψάνων της δείχνει την τυπική καταστροφική βλάβη που προκαλείται από την επέκταση του καρκίνου του μαστού ως μετάσταση. Τα υπολείμματά της ανακαλύφθηκαν δυτικά στη νεκρόπολη της Qubbet el-Hawa, νότια του Ασουάν» είπε σε δήλωσή του ο υπουργός πολιτισμού της Αιγύπτου, Mamdouh el-Damaty.


Παρά το γεγονός ότι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως σήμερα είναι ο καρκίνος είναι σχεδόν απών ως αιτία θανάτου σε αρχαιολογικά δεδομένα σε σχέση με άλλες ασθένειες - το οποίο προκάλεσε την ιδέα ότι οι καρκίνοι οφείλονται κυρίως στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Αλλά η διαπίστωση αυτή, μαζί με αποδεικτικά στοιχεία που αναφέρθηκαν πέρυσι από Βρετανούς ερευνητές που βρέθηκαν σε τάφο στη σύγχρονη Σουδάν, του μεταστατικού καρκίνου σε 3.000 ετών σκελετό, προτείνει ότι ο καρκίνος ήταν αιτία θανάτου γύρω απο την κοιλάδα του Νείλου ήδη απο την αρχαιότητα.

Ολόκληρα τα αποτέλεσμα της αρχαιολογικής αυτής ανακάλυψης ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: