Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Βρετανία:«η υπηρεσία στην στρατιωτική εφεδρεία είναι περιουσιακό στοιχείο για όλους»


Το βρετανικό παράρτημα της γνωστής πολυεθνικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών και internet, Vodafone Group Plc υπέγραψε και αυτή με την σειρά της, μετά τους κολοσσούς Boeing, Barclays, Tesco, Asda και άλλες, το Armed Forces Covenant του βρετανικού υπουργείου άμυνας (το συμβόλαιο συνεργασίας ιδιωτικών εταιριών - επιχειρήσεων με το υπουργείο εθνικής αμύνης του Ηνωμένου Βασιλείου).

Σύμφωνα με τις ρήτρες του συμβολαίου, η Vodafone δεσμεύτηκε να εφαρμόσει ευέλικτες συνθήκες εργασίας για τα μέλη του υπαλληλικού προσωπικού της που είναι συγχρόνως έφεδροι ώστε να τους επιτρέψει να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και να συμμετέχουν σε ασκήσεις, όταν αυτό απαιτείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Βρετανίας. Επίσης, ενθαρρύνεται στη πρόσληψης προσωπικού που προέρχονται απο τον χώρο των εφέδρων και των πρώην μόνιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Είναι σωστό ότι ο καθένας, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων, πρέπει να αναγνωρίσει την τεράστια προσφορά και θυσία που κάνουν οι οικογένειές και τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της χώρας μας.Είμαι στην ευχάριστη θέση να δω τη Vodafone να υποστηρίζει επίσημα τις Ενόπλες Δυνάμεις μας» τόνισε απο την μεριά του ο Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, Mark Francois.

Ο γενικός διευθυντής της Vodafone U.K. και πρώην Ολλανδός πεζοναύτης, Jeroen Hoencamp δήλωσε για αυτή την συμφωνία: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την μέχρι τώρα υποστήριξη που παρέχουμε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Αυτής Μεγαλειότητας. Έχουμε ήδη απασχολήσει ως εργαζομένους μας πολλά πρώην στελέχη και η σημερινή μας δέσμευση μέσω αυτού του Συμφώνου ενισχύει τη στενή σχέση που έχουμε με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την στήριξη που παρέχουμε σε βετεράνους και εφέδρους στα προσεχή έτη».

«Η δέσμευση αυτή από τη Vodafone είναι ένα πολύ πολύτιμο μήνυμα στήριξης προς την κοινότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Παρουσιάζει την μεγάλη εκτίμηση της εταιρείας για την ακεραιότητα και τις δεξιότητες, που κατέχουν απο την υπηρεσία τους στο στράτευμα, των βετεράνων και εφέδρων, που μεταφράζεται σε πολλές δεξιότητες ζωής.

Γίνεται σαφές πως εργοδότες όπως η Vodafone βλέπουν με αυτό τον τρόπο την υπηρεσία στην στρατιωτική εφεδρεία ως περιουσιακό στοιχείο τόσο για το καλό της εταιρείας όσο και για την χώρα». τόνισε απο την μεριά του ο Αρχηγός του βρετανικού ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Sir Stuart Peach.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Vodafone έχει επίσης συνεργαστεί με το Βασιλικό Σώμα τηλεπικοινωνιών και Σημάτων να αναπτύξουν μια απλοποιημένη διαδικασία προσλήψεων προς όφελος του Σώματος »Υπηρεσία, η οποία θα ξεκινήσει πιλοτικά την άνοιξη. Στο κέντρο αυτής της πολιτικής είναι μια σαφής πρόθεση να μεγιστοποιηθούν ευκαιρίες πρόσληψης εφέδρων για το Βασιλικό Σώμα τηλεπικοινωνιών και Σημάτων μέσω της Vodafone. Μόλις ξεκινήσει η πλήρης εφαρμογή θα εφαρμοστεί  και σε άλλες μονάδες του Στρατού, της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας και το Βασιλικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: