Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Δεντροφύτευση προς τιμήν των νεκρών της έκρηξης στο Μαρί


Πραγματοποιήθηκε στις 11/5, στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» δεντροφύτευση με την ευκαιρία της 11ης Μαΐου, μέρας μνήμης και απόδοσης τιμής στους πεσόντες της έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στο Μαρί.

Ο Υπουργός Άμυνας στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι ο ιερός χώρος της θυσίας θα παραμείνει αιώνια σύμβολο τιμής για τους 13 ήρωες του Μαρί, συνάμα όμως υπόμνησης της υποχρέωσης λογοδοσίας εκ μέρους της Πολιτείας.



Βρισκόμαστε εδώ, συνέχισε ο κ. Υπουργός, όχι για να θρηνήσουμε αλλά για να υμνολογήσουμε την αρετή, την ευθύνη και τον αλτρουισμό. Βρισκόμαστε εδώ, συνέχισε, για να φυτέψουμε σεμνά και ταπεινά λίγα κυπαρίσσια περηφάνιας για να μας θυμίζουν πάντα πως οι γενναίοι πέφτουν όρθιοι. Αλλά και για να κατοπτεύουν το απέραντο γαλάζιο πέλαγος της γαλήνης, της γαλήνης που αισθάνεται ο άνθρωπος όταν επιτελεί το καθήκον του έναντι της πατρίδας και της κοινωνίας.

13 κυπαρίσσια για να μας θυμίζουν πάντα τον ορισμό της ευθύνης. Να μας θυμίζουν την δική μας ευθύνη έναντι της πατρίδας αλλά και την ευθύνη να μην επαναλάβουμε τα ίδια εγκληματικά λάθη, σημείωσε ο κ. Φωκαΐδης.


Της δεντροφύτευσης προηγήθηκε τρισάγιο στο εκκλησάκι που έχει ανεγερθεί στο πεδίο της τιμής και της θυσίας των 13 ηρώων, στην παρουσία των οικογενειών των πεσόντων, της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, της Επίτροπου Περιβάλλοντος κ. Ιωάννας Παναγιώτου και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ζυγίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο αρχιτέκτονας κ. Νίκος Μελετίου ο οποίος είχε την ευθύνη της σχεδίασης και την εποπτεία υλοποίησης της οικοδόμησης του μικρού ναού που έχει ανεγερθεί στο χώρο της θυσίας των 13 ηρώων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: