Σάββατο 6 Μαΐου 2017

MUTT: Η επανάσταση στις στρατιωτικές υποθέσεις έρχεται απο τους Πεζοναύτες


MUTT είναι τα αρχικά του Multi-Utility Tactical Transport της General Dynamics. Ένα μη επανδρωμένο ρομποτικό όχημα που θα τεθεί σε χρήση απο τους Αμερικανούς πεζοναύτες, στο μέγεθος περίπου ενός ATV και διατίθεται σε τύπους των τεσσάρων, έξι και οχτό τροχών και μπορεί να κουβαλήσει φορτίο έως 1.200 λιβρών. Αρχική ιδέα για την δημιουργία του ήταν η δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς χρήσιμων υλικών και πυρομαχικών απο την βάση προς τους άνδρες της πρώτης γραμμής, χωρίς την έκθεση προσωπικού σε άμεσο κίνδυνο κατα την μεταφορά τους στην πρώτη γραμμή, αλλά, όπως γρήγορα διαπίστωσαν οι πεζοναύτες, μόνο με την τοποθέτηση ενός μόνο πολυβόλου 50 χιλ., το MUTT μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο σε μια ομάδα μάχης ως ένα αποτελεσματικό όπλο υποστήριξης.

Το MUTT μπορεί να λειτουργήσει σε έναν από τους δύο τρόπους: είτε ημιαυτόνομο, το οποίο σημαίνει ως "ρομποτικό αυτοματοποιημένο όχημα", είτε τηλεχειριζόμενο με τη χρήση tablet  ή χειριστηρίου.


«Αυτό που ελπίζουμε να τελειοποιήσουμε κάποια στιγμή σε αυτά τα συστήματα είναι να μπορεί ένας περιπολάρχης να τα λέει: «πήγαινε και κάλυψε την αριστερή μας πλευρά» και αυτά να το κάνουν αυτόματα. Επίσης, αν βρεθεί σε κατάσταση όπου τα συστήματα όπλων δυσλειτουργούν, να μπορεί είτε να τα αποκαταστήσει μόνο του, είτε να στείλω έναν πεζοναύτη για να το διορθώσω, τόνισε στο bussines insider ένας πεζοναύτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: