Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Jorge Sampaoli: Τα πρώτα χρόνια της προπονητικής του καριέρας στο Περού


Δημήτρης Βαρσάνης


Το παρελθόν είναι ένα ευαίσθητο θέμα στον αθλητισμό. Συχνά χρησιμοποιείται για να προβλέψει το μέλλον όμως μερικές φορές σημαίνει πολύ λίγα πράγματα.

Μια ομάδα θα μπορούσε παραδοσιακά να δυσκολεύεται να αγωνιστεί εναντίον ενός συγκεκριμένου αντιπάλου όμως στη συνέχεια θα ολοκλήρωνε το αδιανόητο και θα κέρδιζε σε μια μοιραία ημέρα. Τα γεγονότα του παρελθόντος μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως διδακτικές στιγμές ανεξάρτητα από το πόσο επώδυνα θα είναι. Αυτό το πράγμα ισχύει πάρα πολύ για τον Jorge Sampaoli: ένας άνθρωπος που γεννήθηκε στην Αργεντινή όμως ανακαλύφθηκε στο Περού ως προπονητής.

Ο Sampaoli είναι ένα πολύ διάσημο όνομα στο ποδόσφαιρο αυτές τις μέρες. Από την εποχή του στην Universidad de Chile και στην εθνική ομάδα της Χιλής έως τη διεκδίκηση της La Liga ο 57χρονος τεχνικός ήταν εξαιρετικά επιτυχημένος.


Δύο δεκαετίες νωρίτερα ο Sampaoli ήταν τραπεζίτης και ερασιτέχνης προπονητής στις μικρότερες κατηγορίες της Αργεντινής. Ο χρόνος που πέρασε με την Universidad από το 2011 έως το 2012 μπήκε στην ψυχή των οπαδών όλης τη Νότιας Αμερικής με τη κατάκτηση του Copa America. Η άνοδος του γεννημένου προπονητή στο Σάντα Φε άρχισε στο Torneo Descentralizado de Fútbol Profesional ή αλλιώς η Primera División του Περού.


Για οκτώ χρόνια ο Sampaoli δούλευε στις χαμηλότερες κατηγορίες της Αργεντινής, κυρίως με κλαμπ που βρίσκονταν στην επαρχία του. Έλαβε τη αναγνώριση από το παλιό του κλαμπ τη Newell's Old Boys και προπονούσε τις ρεζέρβες παράλληλα με μερικές άλλες ηλικιακά μικρότερες ομάδες, αλλά δεν κατάφερε να κοουτσάρει σε μια μεγάλη κατηγορία. Αυτό ίσχυε μέχρι η Juan Aurich FC επικοινωνήσει μαζί του το 2002.

Η Juan Aurich εδρεύει στο Τσικλάγιο, μια βόρεια πόλη στο Περού. Ενώ εδώ και λίγα χρόνια είναι ένας σχετικά σταθερός σύλλογος, η ομάδα ήταν γεμάτη από οικονομικά προβλήματα τη δεκαετία του ‘90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ήταν έτοιμη για μια μάχη του υποβιβασμού πριν από την σεζόν 2002/2003 και χρειαζόταν ένα προπονητή για να τους καθοδηγήσει στην παραμονή. Ήρθε ο Sampaoli, ένας άγνωστος τεχνικός από την Αργεντινή.

Η μητέρα του Sampaoli Odila Moya ήταν διστακτική για την κίνηση του γιου της στην Χιλή. Ωστόσο ήξερε ότι ήταν μια ένδοξη ευκαιρία για το αγόρι της να ζήσει το όνειρό του για να προπονήσει ένα κλαμπ μιας κορυφαίας κατηγορίας. "Είχε πολύ θάρρος και θυσία. Κανένας δεν ήξερε πώς θα τελειώσει όμως πάντα είχε εμπιστοσύνη και αυτό τον οδήγησε στην επιτυχία" τόνισε η Moya.

Οι μητέρες πάντα υπενθυμίζουν στα παιδιά τους ότι γνώριζαν καλύτερα τις καταστάσεις και με τη Moya δεν ήταν διαφορετική η ιστορία. Τα εξωαγωνιστικά ζητήματα μάστιζαν τη Juan Aurich, κάτι που δεν βοήθησε το Sampaoli. Ο πρόεδρος εκδιώχθηκε από το σύλλογο, το χρέος συνέχιζε να μαζεύεται και δεν μπορούσαν να αποκτηθούν παίκτες οπότε η ομάδα ταλαιπωρούνταν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Sampaoli κέρδισε μόνο ένα από τα πρώτα οκτώ παιχνίδια του, τα οποία οδήγησαν στην απόλυση του μετά από μόλις τέσσερις μήνες. Η Juan Aurich τελικά υποβιβάστηκε και πτώχευσε πριν αναβιώσει και πάλι δέκα χρόνια νωρίτερα.


Ευτυχώς για τον Sampaoli ένας σύλλογος με έδρα το Καγιάο γνωστός ως Sport Boys αναζητούσε επίσης έναν νέο προπονητή καθώς έμπαινε στη φάση της Clausura εκείνη τη σεζόν. Γνώριζαν ότι ο Αργεντινός ήταν άπειρος όμως έπρεπε να ενεργήσουν γρήγορα για να προετοιμαστούν για το δεύτερο μισό της χρονιάς. Ο σύλλογος πρόσφερε στο Sampaoli 2.000 δολάριο το μήνα χωρίς μπόνους. Αναγκάστηκε επίσης να κοιμηθεί στο πυροσβεστικό κέντρο του Καγιάο. Παρά τη χαμηλή προσφορά ο Sampaoli άρπαξε στην ευκαιρία.

Οι Sport Boys ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς ομάδες της χώρας εκτός του “Big 3” της Λίμα (Universitario de Deportes, Alianza Lima και Sporting Cristal). Στέφθηκαν έξι φορές πρωταθλητές όμως δεν το κατέκτησαν για σχεδόν 20 χρόνια έως εκείνη τη χρόνια. Ως εκ τούτου ήταν ένα τεράστιο άλμα για τον Sampaoli όμως ήταν και η ιδανική ευκαιρία να φτιάξει το βιογραφικό του.

Προς έκπληξη των φιλάθλων όλης της χώρας ο Sampaoli οδήγησε τους Boys στην έκτη θέση της βαθμολογίας παρόλο που έφτασε στη μέση της σεζόν. Ήταν ένα ελαφρώς απογοητευτικό τελείωμα για την 75η επέτειο του συλλόγου, αλλά μετά την όγδοη θέση στην Apertura ήταν μια αξιοσέβαστη παρουσια στην Clausura για το νεαρό προπονητή.


Οι Boys ήταν αρκετά πεπεισμένοι από τις επιδόσεις του Sampaoli στην Clausura οπότε η παραμονή του επεκτάθηκε και είχε μια ολόκληρη Pre-Season για να διαμορφώσει το ρόστερ στην εικόνα του. Οι Los Rosados άφηναν πολλές υποσχέσεις λόγω των άφθονων νεαρών ποδοσφαιριστών που είχαν στη διάθεσή τους. Ο 23χρονος επιθετικός Antonio Serrano ο οποίος μόλις έκανε το άλμα σε ένα μεγαλύτερο σύλλογο σημείωσε 18 γκολ σε 36 αγώνες και ήταν ο τρίτος σκόρερ στη Primera Division του Περού. Ο 21χρονος κεντρικος μέσος José Corcuera ήταν ένας άλλος ποιοτικός νεαρός ποδοσφαιριστής.

Ο Sampaoli επέλεξε ένα ακόμα πιο νεανικό ρόστερ κατά τη διάρκεια της πρώτης πλήρης χρονιάς του. Ήρθε ο έφηβος τερματοφύλακας Salomón Libman, υπέγραψε ο επιθετικός της Universitario Carlos Orejuela και ο μέσος Jaime Linares ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Έτσι ξεκίνησε η επανάσταση του Sampaoli στους Sport Boys.

Οι άνδρες του Sampaoli τερμάτισαν στα ύψη την σεζόν 2003 - 2004 βάζοντας 64 γκολ - 14 από τα οποία ήταν του Orejuela - όντας η τρίτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Οι Boys τελείωσαν στην πέμπτη θέση τόσο στην Apertura όσο και στην Clausura όμως τερμάτισαν τρίτοι στη συνολική βαθμολογία για να πάρουν τη θέση του Copa Libertadores.

Ωστόσο λόγω μιας απεργίας οι ομάδες είτε δεν κατέβαιναν είτε παρατάσσονταν με παίκτες από την Under - 20 για δύο αγωνιστικές. Η Ομοσπονδία του Περού αποφάσισε να διεξάγει μια διαδικασία πλέι - οφ αποτελούμενη από τέσσερις ομάδες (από την τρίτη έως την έκτη θέση) για να καθοριστεί ποιος θα πάρει το τελευταίο εισιτήριο του Περού που οδηγεί στο Copa Libertadores.

Η Cienciano διαμαρτυρήθηκε υποστηρίζοντας ότι θα τερμάτιζε στην έκτη αντί για την έβδομη θέση αν δεν γινόταν απεργία. Στο τέλος οι δύο αγώνες των Boys ακυρώθηκαν οπότε η τελική τους θέση ήταν η τέταρτη. Αποχώρησαν από τα πλέι-οφ ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ο Sampaoli άφησε τη θέση του.

Παρά το σκληρό τέλος ο Sampaoli και οι Boys είχαν πολλά για να γιορτάσουν. Ήταν μια νεανική και συναρπαστική ομάδα που επαναπροσδιορίστηκε ως μια διεκδικήτρια των πρώτων θέσεων. Έφερε 2-2 με τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Alianza και κατέγραψε δύο νίκες επί της Sporting Cristal (3-2 και 4-2).


Κατά ειρωνικό τρόπο ο Sampaoli ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους για τη δουλειά της Sporting Cristal ενώ ήταν άνεργος. Εν τέλει επέλεξε τη Coronel Bolognesi, μια ομάδα με έδρα στη πόλη του Νότου τη Τάκνα κοντά στα σύνορα με τη Χιλή. Σιγά σιγά αλλά σίγουρα ο ενεργητικός προπονητής διέσχιζε το δικό του δρόμο όμως υπήρχε αρκετή δουλειά. Η Bolognesi ήταν μια συμπαγής ομάδα της πρώτης κατηγορίας όμως πέρα από κάποιες εκλάμψεις ήταν ένα μικρομεσαίο κλαμπ.

Όπως και στους Boys ο Sampaoli αντιμετώπισε ένα μέτριο ξεκίνημα στη Coronel. Η ομάδα πέτυχε έξοχα 85 τέρματα σε 52 αγώνες όμως επίσης δέχτηκε και 85. Ακόμα υπέστη έναν άμεσο αποκλεισμό στο Copa Sudamericana. Ο σύλλογος του Νότου σαφώς διέθετε ένα επιθετικό δυναμικό όμως το αμυντικό τους κομματι ήταν μια μεγάλη αδυναμία.

Ο Sampaoli πήγε αμέσως στη δουλειά τον χειμώνα όμως είχε λίγα δομικά στοιχεία για το μέλλον. Ο Johan Fano - ένας δανεικός επιθετικός από την Alianza και μια πρόσφατη κλήση στην εθνική ομάδα του Περού - πέτυχε 29 γκολ. Δυστυχώς επέστρεψε στο μητρικό του κλαμπ και καθιερώθηκε ως βασικός την επόμενη χρονιά.

Ωστόσο ο 18χρονος Junior Ross ήταν απίστευτα παραγωγικός. Ο Ross εβαλε 17 τέρματα και είχε την ηλικία στο πλευρό του. Ο Sampaoli αντικατέστησε τον Fano με τον συμπατριώτη του Roberto Demus ο οποίος - όπως και ο προκάτοχός του - βρισκόταν στα μέσα του 20ού έτους του όμως ήταν ακόμα γεμάτος υποσχέσεις.

Η αμυντική της γραμμή ήταν ακόμα ανομοιογενής όμως χάρη στην σπονδυλική τους στήλη αποτελούμενη από το Demus - ο οποίος έβαλε 17 γκολ το 2005 - το μέσο Carlos Marzuk και τον αμυντικό Julio Caldiero οι Bolognesi επανήλθαν στο Sudamericana.

Ακριβώς όπως οι Boys, οι Bolognesi χρειάστηκαν μια πλήρη Pre - Season και έναν σταδιακά αυξημένο φόρτο εργασίας για να προσαρμοστούν στο σύστημα του Sampaoli. Αν ο προπονητής δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με μια συγκεκριμένη μπαλιά ή με ένα τρέξιμο κατά τη διάρκεια ενός κόρνερ στην προπόνηση, θα τη σταματούσε αμέσως και θα έκανε τις απαραίτητες παρατηρήσεις

Ο Sampaoli ζητούσε επίσης σημειώσεις σχετικά με τα πέναλτι των αντιπάλων, βίντεο σχετικά με τις κινήσεις των αντιπάλων στις στημένες φάσεις - ακόμη και στα πλάγια άουτ - και μια λεπτομερή ανάλυση από τα τελευταία πέντε παιχνίδια τους. Πολλές φορές η προετοιμασία για έναν αγώνα θα ξεκινούσε δύο μήνες νωρίτερα. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Sampaoli δούλευε και εξακολουθεί να δουλεύει έως σήμερα.


Για όσους γνωρίζουν το Sampaoli η προσοχή στη λεπτομέρεια δεν αποτελεί έκπληξη. Ήταν προφανές ότι θα γίνει ένας έμπειρος προπονητής κατά τη διάρκεια των αγώνων του ως ποδοσφαιριστής με την ακαδημία της Newell’s. Ο Marcelo Bielsa ήταν αμυντικός στη πρώτη ομάδα, ενώ εκείνος βρισκόταν στο σύστημα της νεολαίας. Ιδού κολλάει και η ευλάβεια του Sampaoli στο Bielsa.


Ο Sampaoli ήταν εθισμένος με τις προπονήσεις και τις μεθόδους του Bielsa. Ο τωρινός προπονητής της Sevilla και προσεχώς προπονητής της Εθνικής Αργεντινής άκουγε τις συνεντεύξεις τύπου ενώ έκανε τζόκινγκ, οπότε είχε τις τακτικές και τις κινητήριες ομιλίες ενσωματωμένες στο υποσυνείδητό του. Ακόμη και όταν βρισκόταν στο γήπεδο ως έφηβος ο μέσος έδειξε σημάδια ότι θα γίνει μαθητής του Bielsa.

Οι λεπτομέρειες του Sampaoli απέδωσαν: η πίεση ψηλά και το στυλ παιχνιδιού τους με την υψηλή ένταση συγκλόνισαν την πλειοψηφία των αντιπάλων της Coronal. Συνολικά μάζεψαν 15 παραπάνω βαθμούς από την Alianza το 2005. Ο σύλλογος του Νότου έπιασε επίσης στην κορυφή την Universitario στη Clausura του 2005 και στην Apertura του 2006.

Η πορεία της στο Sudamericana ολοκληρώθηκε με επεισοδιακό τρόπο, καθώς η μεγάλη δύναμη της Χιλής και μετέπειτα φιναλίστ Colo-Colo άφησε έξω τη Coronal χάρη στα εκτός έδρας γκολ. Κατά ειρωνικό τρόπο η Colo-Colo προπονούνταν από τον Claudio Borghi, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Sampaoli ως Ομοσπονδιακός προπονητής της Χιλής έξι χρόνια αργότερα.

Ο Sampaoli αποχώρησε από το σύλλογο πριν από το κλείσιμο της Apertura όμως επέστρεψε για τη Clausura και εξασφάλισε τη τρίτη θέση και ένα εισιτήριο στο Sudamericana. Η παρακαταθήκη του αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό από τις αντεπιθέσεις της ομάδας του.

Τώρα που ο Sampaoli είχε δύο επιτυχημένες θητείες με δύο ξεχωριστές ομάδες συγκέντρωνε πάρα πολλές προτάσεις. Ένα από τα ενδιαφερόμενα μέρη στις υπηρεσίες του ήταν ο Manuel Burga, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου του Περού. Ωστόσο οι συνομιλίες δεν έληξαν με θετική επίδραση.


"Είχαμε μια συνάντηση με το Burga και το πρότζεκτ που έφερε δεν ήταν πραγματικά συμβατό με το δικό μας επειδή θέλαμε να κάνουμε μια επανάσταση στο ποδόσφαιρο του Περού για να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έτσι δεν έκλεισε εκείνη την χρονιά η συμφωνία και δέχτηκα μια κλήση από τη Sporting Cristal, το οποίο ήταν ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου και το μεγαλύτερο άλμα μου ταυτόχρονα αποδείχτηκε η μεγαλύτερη αποτυχία μου” δήλωσε ο Sampaoli.


Ενώ η Εθνική Περού συνέχιζε το καρουζέλ στη θέση του προπονητή, ο Sampaoli αποδέχτηκε την δουλειά της Sporting αφού τον εξέταζε για το ρόλο περισσότερο από δύο χρόνια. Δυστυχώς ο Sampaoli αντιμετώπιζε προσωπικά ζητήματα. Η σύζυγός του επί 20 χρόνια και η μητέρα των δύο παιδιών του τον άφησε λόγω της έντονης ενασχόλησης του με το ποδόσφαιρο. Για να χειροτερέψουν τα πράγματα η Sporting αναγκάστηκε να ξεκινήσει νωρίς την χρονιά με το Copa Libertadores στον κατάλογο των αγώνων της οπότε όλα άρχισαν να ξετυλίγονται.

Η Sporting δεν είχε προγραμματίσει κανένα φιλικό καθώς θα έδινε το πρώτο αγώνα για τα προκριματικά του Copa Libertadores εναντίον της Club America, της οποίας το πρωτάθλημα είχε αρχίσει εδώ και λίγες εβδομάδες. Οι Περουβιανοί πίεσαν να μετατεθεί ο μεταξύ τους αγώνας όμως κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη. Η America πήρε πλεονέκτημα μετακινώντας την αναμέτρηση από το Estadio Azteca στην Toluca, η οποία βρίσκεται σε ένα ακόμη πιο ψηλό υψόμετρο από τη Mexico City. Η ομάδα της Liga MX συνέτριψε τους άνδρες του Sampaoli με 5-0 στο Μεξικό και πέρασε με 6-2 στο σύνολο.

Ο Sampaoli υποσχέθηκε βελτίωση μετά τον απογοητευτικό τους αποκλεισμό όμως οι παίκτες δεν ήταν εξοικειωμένοι με την υψηλή ένταση της τακτικής του. Η Sporting δεν διέθετε πολλούς νεαρούς παίκτες σε σύγκριση με τους Boys και τους Bolognesi. Η νεολαία ήταν ένα από τα θεμέλια των προηγούμενων ομάδων του Sampaoli, οπότε η έλλειψη νεαρών οδήγησε σε περισσότερα προβλήματα.

Καθώς τα αποτελέσματα άρχισαν να ξινίζουν το ρόστερ έστρεψε τα βέλη στον προπονητή του και σταμάτησε να παίζει για αυτόν. Οι “Cerveceros” κέρδισαν μόλις τους τέσσερις από τους 17 αγώνες του και ήταν καρφωμένοι στο πάτο της βαθμολογίας. Πέρασαν πέντε χρόνια από την ημέρα που ο Sampaoli απολύθηκε από τη Juan Aurich, του δόθηκε το χαρτί της απόλυσης του από την Sporting. Όπως και στο Τσικλάγιο δούλεψε μόνο για τέσσερις μήνες. Ήταν ένα πικρό τέλος σε μια εκκολαπτόμενη σταδιοδρομία.


Ο Sampaoli παραδέχτηκε αργότερα ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να απομακρυνθεί από το παλιό σύστημα της Sporting. Οι ποδοσφαιριστές ήταν εξοικειωμένοι με την τακτική και οδήγησαν σε κάποια εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ωστόσο είναι σαφές ότι το χρονοδιάγραμμα της πρόσληψης δεν ήταν ιδανικό και ο Αθλητικός Διευθυντής τους Francisco Lombardi το παραδέχτηκε: "Ήταν μια πολύ δύσκολη εμπειρία γιατί μου άρεσε πολύ το σύστημα παιχνιδιού που πρότεινε" τόνισε ο Lombardi και συνέχισε: "Δεν σε κούραζε και επιπλέον με τη Coronal έβαλε τέσσερα γκολ στο γήπεδο μας. Ωστόσο δημιουργήθηκε αντίσταση από λίγους παίκτες. Ήταν ένα μάθημα για μένα ως Αθλητικός Διευθυντής επειδή εκεί συνειδητοποίησα ότι το ανθρώπινο στοιχείο δεν έχει πολύ βάρος”.

Εν συνεχεία ο Lombardi ανέφερε:"Όπως σε όλα τα τα κλαμπ που διαχειρίστηκε ήταν δύσκολο για τον Jorge το ξεκίνημα. Όμως η διοίκηση δεν είχε υπομονή μαζί του και αποφάσισε να τον απολύσει όταν έφθασαν στο σημείο να πάρουν νέους παίκτες. Υπήρξαν τέσσερις ή πέντε έμπειροι παίκτες που δεν ήταν σε καλό συγχρονισμό μαζί του και δεν προσαρμοζόταν στο στυλ του. Όπως και σε άλλα κλαμπ που διαχειρίστηκε δεν διέθετε τους νέους παίκτες που θα μπορούσαν να ταυτιστούν με τις ιδέες του. Αυτό συμβαίνει σήμερα στο ποδόσφαιρο του Περού".


Πολλοί προπονητές θα κατέρρεαν σε μια παρόμοια κατάσταση. Όμως ο Sampaoli δεν είναι ένας συνηθισμένος τεχνικός. Εξισορροπεί τα θετικά με τα αρνητικά και τα χρησιμοποιεί για να βελτιώσει τον εαυτό του. Έτσι σώθηκε ο ίδιος στη Χιλή. Παρόλο που έφυγε από το Περού πριν από 10 χρόνια, ο Sampaoli θυμάται ακόμα τις ρίζες του και αγκαλιάζει τις ευκαιρίες που έλαβε. Αυτό είναι που οδήγησε στο ιστορικό Copa América με τη Χιλή το 2015 και σε μια πολύ καλή δουλειά στην Ισπανία και ενδεχομένως σε λίγο καιρό να αναλάβει και την Εθνική της γενέτειρας του.

Ωστόσο ένας από τους προηγούμενους συλλόγους του δεν απολαμβάνει την ίδια επιτυχία. Την χρονιά που ο Sampaoli προσλήφθηκε από την Εθνική Χιλής, οι Sport Boys υποβιβάστηκαν στη δεύτερη κατηγορία. Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ο σύλλογος του Καγιάο αγωνίστηκε στη κορυφαία κατηγορία και τα οικονομικά ζητήματα συνεχίζουν να ταλανίζουν την ομάδα.

Πριν από το ντεμπούτο του στην La Liga ο Sampaoli πήρε το χρόνο του να μεταφέρει ένα ξεχωριστό μήνυμα για τους Boys:"Οπαδοί των Sport Boys ένα χαιρετισμό από μακριά και μια αγκαλιά για την κατάσταση που περνάτε, γνωρίζοντας ότι το πνεύμα που διαθέτετε και η αγάπη στους αγαπητούς μας Sport Boys θα εξασφαλίσουν ότι ο σύλλογος δεν θα πεθάνει ποτέ καθώς όλο το λιμάνι του Καγιάο το αξίζει αυτό το πράγμα"


Το βίντεο καταγράφηκε τον Αύγουστο όταν οι Boys κινδύνευαν να υποβιβαστούν από τη Segunda División. Συγκεκριμένα μάζεψαν μόνο 19 πόντους στις 15 πρώτες αγωνιστικές, αλλά αμέσως μετά τα λόγια του Sampaoli τους ενθάρρυναν να πάρουν επτά νίκες στους τελευταίους 15 αγώνες τους για να μείνουν. Οι “Ροζ” μετρούσαν μόνο πέντε νίκες στο πρώτο μισό της σεζόν όμως τελείωσαν την χρονιά με πέντε συνεχόμενες νίκες.


Ο πρώην ήρωας τους βρισκόταν 9.000 χιλιόμετρα μακριά όμως οι Boys εξακολουθούσαν να διοχετεύουν μέσα τους το “Sampaolismo”. Μερικές φορές αξίζει να θυμάσαι το παρελθόν σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: