Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Η.Π.Α: Όταν μια σύζυγος αστυνομικού θέλησε να προστατεύσει τον άνδρα της!


Το περιστατικό της 6ης Ιουλίου 2017, όπου ο έφεδρος Micah X Johnson σε κατάσταση αμόκ, κατα την διάρκεια πορείας κατά της αστυνομικής βίας άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών τραυματίζοντας 12 αστυνομικούς εκ των οποίων οι εξι πέθαναν, σόκαρε την Lydia Hebdon, σύζηγος του υποδιοικητή του γραφείου του σερίφη στο Weber County.

Η Lydia αποφάσισε να βοηθήσει τον άνδρα της όσον αφορά στην ασφάλειά του κατα την διάρκεια εκτέλεσης των καθυκόντνων του. Έτσι δημιούργησε την Μη κερδοσκοπική οργάνωση Blue Line Ladies. Σκοπός της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι η συγκεντρωση χρημάτων για την απόκτηση προστατευτικού εξοπλισμού καταλληλου για την προστασία απο τυφέκια, για τα στελέχη της αστυνομίας και τους βοηθούς του σερίφη, εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του εγκλήματος. Τα μέλη της οργάνωσης - ως επί το πλείστον συζύγους αξιωματούχων της βόρειας Γιούτα - συγκέντρωσαν γρήγορα περισσότερα από 10.000 δολάρια, αρκετά για να πάρουν 44 αλεψίσφαιρες πλάκεςγια τους αξιωματικούς του σερίφη της Weber County και ελπίζουν να αγοράσουν περισσότερες ακόμα.


Επίσης, η οργάνωση θέλει να ευαισθητοποιήση την κοινή γνώμη της Γιούτα ώστε να γίνει το ίδιο και στις υπόλοιπες κομητείες της πολιτείας της Γιούτα ώστε να δούν οι πολίτες τα στελέχη των αστυνομικών αρχών ως ανθρώπους. Επιπλέον, προσπαθεί να προσελκύσει χρηματοδότες απο τουςτ τοπικούς επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: