Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Ισραήλ: Μερίδιο ευθύνης έχουν και το πλήρωμα του αεροσκάφους


Σύμφωνα με πηγές του Associated Press, ο ισραηλινός στρατός παραδέχεται οτι ένας ακόμα λόγος της πτώσης του ισραηλινού αεροσκάφους την περασμενη εβδομάδα, εντός της Συρίας, μετά απο αποστολή βομβαρδισμού, είναι και λάθη του πληρώματος του ισραηλινού F-16.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει οτι το ισραηλινό υπουργείο άμυνας δημοσίευσε την Κυριακή τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε για τους λόγους καταριψης του ισραηλινού F-16. Σύμφωνα λοιπόν με το πόρισμα, το ισραηλινό αεροσκάφος θα μπορούσε να μην είχε καταριφθεί αν το πλήρωμά του ακολουθούσε την τυποποιημένη διαδικάσια απο την στιγμή που αντιλήφθηκε οτι βρισκόταν κάτω απο εχθρική παρατήρηση και πύρ. Αντίθετα, το πλήρωμα αποφάσισε να συνεχίσει παρόλα αυτά την αποστολή, διακινδυνεύοντας την ζωή τους καθώς δεν υπερασπίστηκαν επαρκώς τον εαυτό τους.

Για την ιστορία, να θυμήσουμε οτι το περιστατικό το οποίο αναφέρεται το πόρισμα πραγματοποιηθήκε στις 10 Φεβρουαρίου, όταν η ισραηλινή αεροπορία κατέρριψε ενα ιρανικό drone το οποίο εισήλθε στηον ισραηλινό εναέριο χώρο απο τα ισραηλινοσυριακά σύνορα. Ως απάντηση, η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε έναν διακριτικό αλλα έντονο βομβαρδισμό ιρανικών θέσεων, εντός της συριακής ενδοχώρας. Κατα την διάρκεια της επιστροφής τους, ένα ισραηλινό αεροσκάφος καταρρίφθηκε απο συριακά αντιαεροπορικά συστήματα. Το αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στα ισραηλινά σύνορα και το πλήρωμα διασώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: