Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Κύπρος: απονομή πράσινου μπερέ σε Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και στις πρώτες γυναίκες Συμβασιούχους Οπλίτες


Στις 26 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» η τελετή απονομής του πράσινου μπερέ σε Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς  της 2017Β΄ ΕΣΣΟ και στις πρώτες γυναίκες Συμβασιούχους Οπλίτες των Δυνάμεων Καταδρομών.

Τα νέα μέλη των Δυνάμεων Καταδρομών ολοκλήρωσαν ένα επίμονο και επίπονο κύκλο εκπαιδεύσεως, διάρκειας έξι εβδομάδων, προτού κριθούν ικανοί να φέρουν τον τιμημένο πράσινο μπερέ.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους εκτέλεσαν βολές με τον ατομικό τους οπλισμό και με λοιπό οπλισμό με τον οποίο είναι εξοπλισμένες οι Μονάδες Καταδρομών, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα καταστροφών, στη διεξαγωγή καταδρομικών επιχειρήσεων, στην παροχή Α΄ βοηθειών στο πεδίο της μάχης καθώς επίσης και σε αντικείμενα ορεινού αγώνα και επιχειρησιακών διαδικασιών των καταδρομικών περιπόλων.


Κατά την διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκαν, με τη συμμετοχή των νέων μελών των Δυνάμεων Καταδρομών, επιδείξεις σε αντικείμενα καταστροφών, παροχής Α΄ βοηθειών και αντιμετώπισης ενέδρας καθώς επίσης και τακτικές κινήσεις περιπόλου και διεξαγωγής επιχειρήσεων σε αστικό περιβάλλον. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε επίδειξη αναρρίχησης και καταρρίχησης στον ειδικό για το σκοπό αυτό πύργο.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, οι διοικητικά προϊστάμενοι των νεοκαταταχθέντων, καθώς και  συγγενείς και φίλοι αυτών.
   

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αρχηγός συνεχάρει τα νέα μέλη των καταδρομών για την επιτυχή ολοκλήρωση της κοπιαστικής τους εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον ξεχωριστό χαρακτήρα της απόφασής τόσο των Έφεδρων Αξιωματικών πολύ δε μάλλον των γυναικών ΣΥΟΠ, να ενταχθούν στο τιμημένο σώμα των Καταδρομών αποδεικνύοντας εμπράκτως τη διάθεση για προσφορά προς την Πατρίδα. Ευχαρίστησε τους συγγενείς και φίλους των νέων «πρασινοσκούφιδων» για τη στήριξη που παρείχαν, το χρονικό διάστημα της εκπαίδευσης, στα αγαπημένα τους πρόσωπα προκειμένου να την περατώσουν με επιτυχία, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να αισθάνονται ακόμα περισσότερο υπερήφανοι γι’ αυτούς εξαιτίας της αποφασιστικότητας και του σθένους που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια των έξι τελευταίων εβδομάδων. Επιπλέον συνεχάρει όλους όσους συνέβαλλαν στο οργανωτικό σκέλος της εκπαίδευσης και προέτρεψε τα νέα μέλη των Καταδρομών να δείξουν τον απαραίτητο ζήλο και διάθεση για την διατήρηση της ιστορίας και περαιτέρω ενίσχυση του Σώματος των Καταδρομών.





Δεν υπάρχουν σχόλια: