Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Κύπρος: Τελετές απόλυσης βετεράνων εθνοφυλάκων


Στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2018 ως «Έτος Εφεδρείας και Ε-θνοφυλακής» πραγματοποιήθηκαν από 17 Ιανουαρίου μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2018, τελετές απολυομένων εθνοφυλάκων, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το προβλεπόμενο από την νομοθεσία όριο ηλικίας των 50 ετών αλλά και παλαιοτέρων που συνέχισαν να υπηρετούν ως εθελοντές και πέραν αυτού του ορίου.

Στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στους κατά τόπους Σχηματισμούς και Συγκροτήματα, επιδόθηκαν στους εθνοφύλακες κλάσεως 1985 και παλαιοτέρων τιμητικά διπλώματα και απολυτήρια Ευδόκιμου Υπηρεσίας, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης και επιβράβευσης των υπηρεσιών τους προς την Πατρίδα.

Τις εν λόγω τελετές παρακολούθησαν κατά περίπτωση ο Υπουργός Άμυ-νας κ Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης και Αντιστράτηγος Ανδρέας Μαρκίδης αντίστοιχα, η λοιπή ιεραρχία της ΕΦ, οι Δκτες των κατά τόπους Σχηματισμών, πολιτικοί και πολιτειακοί εκπρόσωποι της Κυπριακής Δημοκρατίας, τοπικές Αρχές καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών και εθνοφυλάκων της εκάστοτε περιοχής.



Στο πλαίσιο των υπόψη τελετών, η Κυπριακή Δημοκρατία και ειδικότερα η ΕΦ, δια στόματος του εκάστοτε κάθε φορά εκπροσώπου της, ευχαρίστησε τους απολυόμενους εθνοφύλακες για την πολύχρονη προσφορά της υπηρεσίας τους προς την Πατρίδα, η οποία συνέβαλε αποτελεσματικά στην επάνδρωση των Μονάδων Εθνοφυλακής, διατηρώντας και επαυξάνοντας τη μαχητική ισχύ της ΕΦ.

Οι εθνοφύλακες από την πλευρά τους κατά την αντιφώνησή που ανάγνωσαν στις τελετές, ευχαρίστησαν την πολιτεία για την αναγνώριση που τους αποδόθηκε, τιμώντας την πολυετή προσφορά τους προς την Πατρίδα, ενώ δήλωσαν έτοιμοι να δηλώσουν το παρόν όποτε η Πατρίδα τους το ζητήσει.

Οι παραπάνω σειρά εκδηλώσεων αποτελεί μόνο ένα μέρος των εκδηλώσεων και δράσεων που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2018, στο πλαίσιο της ανακήρυξής του ως «Έτος Εφεδρείας και Εθνοφυλακής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: