Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Αντισυνταγματάρχης John Hall: Ένας 53χρονος αλεξιπτωτιστής


O εικονιζόμενος κ. John Hall εδώ και περίπου 30+ χρόνια έχει μία διπλή ζωή. Απο την μία, είναι ένας 53χρονος καθηγητής γυμνασίου Kearsley στο Flint του Michigan. Παράλληλα, είναι και έφεδρος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού. Αυτή την στιγμή, βρίοσκεται αποσπασμένος, για ένα χρόνο, στην αμερικανική βάση στην Vicenza της Ιταλίας, ως αξιωματικός - υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της 137ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας.

Στα πλαίσια των καθηκόντων του ήταν και η πτώση με αλεξίπτωτο στα πλαίσια διασυμμαχικών ασκήσεων, καθώς η συγκεκριμένη μονάδα ανήκει στην δύναμη ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Όπως τονίζει και ο ίδιος: ««Ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένος και τελείως τρομαγμένος ταυτόχρονα. Αποφοίτησα από το σχολείο αλεξιπτωτιστών όταν ήμουν 19 χρονών και τελικά πήδηξα σε επιχείρηση όταν ήμουν 22, οπότε ήξερα τι να κάνω», είπε ο Hall σε δήλωσή του στο usarmy.com, όπου και μπορείτε να δείτε αναλυτικά την

Μετά την αποστρατεία του ο κ. Hall εντάχθηκε ως έφεδρος αξιωματικός στην αμερικανική εθνοφυλακή. Επίσης στο βιογραφικό του έχει να επιδείξη πολλα[λές συμμετοχές σε επιχειρήσεις στο Ιράκ, αν και δεν είχε ξαναπέσει με αλεξίπτωτο μεχρι την απόσπασή του στην Ιταλία.

Να σημειώσουμε πως ο βετεράνος αλεξιπτωτιστής έχει δύο κόρες στις οποίες μετέδωσε την αγάπη του για τα αλεξίπτωτα καθώς και οι δύο ακολούθησαν το στρατιωτικό επάγγελμα και η μία τού κόρη είναι ήδη αλεξιπτωτίστρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: