Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Τα νέα της Εφεδρείας


Το τριήμερο 19-21/1/2018 διεξήχθει η προάσκηση με την ονομασία ''Μακεδονική Συμμαχία'' σε περιοχή του όρους Βέρμιου  ως προετοιμασία για την Τακτική Ασκηση Μέτα Στρατευμάτων που θα διεξαχθεί σύντομα. Συμμετείχαν σε επίπεδο μόνο στελεχών τα παραρτήματα Ημαθίας,Κοζάνης,Φλώρινας με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ τους στην επερχόμενη άσκηση με αντικείμενο: Λόχος Πεζικού σε Αμυντικό αγώνα ημέρα και νύχτα.



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Ν. Ροδόπης, τον Σ.Ε.Α.Ν. Ροδόπης και το φορέα υλοποίησης ΕΠΙ.ΖΩ το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών Μάχης την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την στήριξη στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας!




Σχολειο περιπολων αναγνώρισης Φάση 1
Προς τιμήν των ηρώων μας που πέθαναν για τη πατρίδα τη νύχτα των Ιμιων πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του σχολείου περιπολων και περιλαμβανε έκδοση διαταγης σχεδιασμο επιχείρησης οργάνωση παρατηρητηριου και αναγνώριση. .οι θερμοκρασίες στη Θράκη μας άγγιξαν τους -6 αλλά δεν επηρέασε τις ομάδες αναγνώρισης της Λεφεδ Ξάνθης και Ροδόπης που ταλαιπωρηθηκαν και ασκηθηκαν το σαββατοκύριακο που πέρασε. .σειρά έχει η φάση 2 του σχολείου περιπολων όπου θα γίνει εκπαίδευση στη διαχείριση τραυματιων στις 10/3




Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου,η Λέσχη Εφέδρων Ενόπων Δυνάμεων Αττικής σε συνέχεια της ανθρωπιστικής βοήθειας της Μητροπολιτικής ΛΕΦΕΔ τον Δεκέμβριο του 2017, παρέδωσε στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής δέκα (10) δίπλα στρώματα και μια κούτα φάρμακα ευρέως φάσματος,για τους πληγέντες της Μάνδρας.
Οι καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία της 16 του Οκτώβρη, δεν έχουν αποκατασταθεί.
Υπάρχουν οικισμοί,άνω της Μάνδρας, οι οποίοι υπέστησαν καταστροφή,σχεδόν ολοκληρωτική.Οι κάτοικοι προσπαθούν να ξαναρχίσουν την ζωή τους από την αρχή.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Coco-mat ( www.coco-mat.com/gr_el/) για την ουσιαστική συμβολή της στην κίνηση αυτή.

Το φαρμακείο του κυρίου Ναούμ Γεώργιου,για την ευγενική προσφορά.
( https://www.facebook.com/FarmakeioGiorgosNaoum/)

Τις κύριες Συμβούλους Δυτικής Αττικής,την Περιφέρεια Αττικής και την «Αλληλεγγύη για ολους»,για την συνεργασία και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: