Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ανοιχτή επιστολή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών προς τον Γιάννη Μπουτάρη λόγω της ονομασίας των Σκοπίων


Το Δ.Σ. της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών απεφάσισε ομόφωνα να αποστείλει στον  Δήμαρχο της πόλης μας κ. Γιάννη Μπουτάρη την συνημμένη ανοικτή επιστολή. Και τούτο διότι φρονεί το Δ.Σ. ότι οι συχνές παρεμβάσεις του κ. Δημάρχου στο Σκοπιανό Ζήτημα, αφ' ενός μεν δυσχεραίνουν το έργο της διπλωματικής αντιπροσωπείας της χώρας μας, αφ' ετέρου δε εκθέτουν την πόλη μας εντός και εκτός Ελλάδος. Για τούτο και το Δ.Σ. της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών καλεί τον κ. Δήμαρχο να αποφεύγει τις παρεμβάσεις του που ζημιώνουν πολλαπλώς την Εθνική υπόθεση.

Αναλυτικά η επιστολη έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε,
Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, ως επιστημονικό Ίδρυμα της πόλης μας, για πρώτη φορά, με την παρούσα επιστολή, απευθυνόμενη προς εσάς, λαμβάνει θέση σε θέμα της πολιτικής ζωής της χώρας μας. Και πράττει τούτο, γιατί, με λύπη και ανησυχία, παρακολουθεί τις συνεχείς παρεμβάσεις σας που αφορούν τις σχέσεις της Ελλάδας με το Κράτος των Σκοπίων.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, που έχει εκδώσει Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της από 16/1/2018 για την μη εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στους γείτονες, έγινε τις τελευταίες ημέρες αποδέκτης σφοδρών παραπόνων, αλλά και δυσαρέσκειας, για τις παρεμβάσεις αυτές. H δυσαρέσκεια και η απογοήτευση αυτή δεν προέρχεται μόνον από τους εταίρους και τους συμπολίτες μας, αλλά και από πλήθος συμπατριωτών και Ελλήνων της Διασποράς, που απευθύνονται στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών ζητώντας να παρέμβει έναντι των προσφάτων, και επανειλημμένων, δηλώσεών σας για το σκοπιανό Ζήτημα. Και ασφαλώς γνωρίζετε, κ. Δήμαρχε, ότι οι παρεμβάσεις αυτές έχουν προκαλέσει τις διαμαρτυρίες του λαού μας εκφραζόμενες στην κοινωνία, τα ΜΜΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κύριε Δήμαρχε,

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών σας καλεί, για τον επιπλέον λόγο ότι είσθε παλαιός και σημαίνων εταίρος της, για την αποφυγή αμφιλεγομένων θέσεων, που δεν αντιπροσωπεύουν την συντριπτική πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων και εκθέτουν εν τω προσώπω σας την πόλη μας. Και σας καλεί, κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο, να μη δυσχεραίνετε το έργο της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας της χώρας μας, που η Εταιρεία Μακεδονικών ΢πουδών εύχεται και ελπίζει να πετύχει μιαν εθνικώς αποδεκτή και συμφέρουσα λύση του μείζονος αυτού προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: