Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Αγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη Αυξεντίου


Το ΓΕΕΦ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης και Τιμής του Υπαρχηγού του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, Αντγο Γρηγόρη Αυξεντίου, αλλά και για την Εθνική και Ηθική διαπαιδαγώγηση του προσωπικού του, διοργάνωσε στις 29 Μαρτίου 2018 αγώνα δρόμου με τη μορφή σκυταλοδρομίας, αφιερωμένο στον ήρωα.

 Ο αγώνας διεξήχθει μεταξύ της περιοχής Μαχαιρά και Σταυροβουνίου καλύπτοντας απόσταση 30 χλμ με επιμέρους διαχωρισμό της ανά 5 χλμ για  έκαστο εκ των συμμετεχόντων δρομέων. Για λόγους συμβολισμού η εκκίνηση του αγώνα δρό-μου πραγματοποιήθηκε στο κρησφύγετο του ήρωα στο Μαχαιρά, όπου προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου από τον Διοικητή της Διοίκησης Καταδρομών, Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Κυριάκο.

 Στον αγώνα συμμετείχαν 13 ομάδες, των 6 ατόμων έκαστη, από τους Σχη-ματισμούς και Διοικήσεις της ΕΦ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι επιπρόσθετα έλαβαν μέρος 4 ομάδες αποτελούμενες από Ευέλπιδες, οι οποίοι φοιτούν στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

 Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου, απένειμε τιμητικές διακρίσεις στις ομάδες που πρώτευσαν καθώς επίσης και αναμνηστικά διπλώματα στους λοιπούς συμμετέχοντες, ενώ τιμήθηκε, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης του αγώνα του και ο συναγωνιστής του ήρωα, Ανδρέας Στυλιανού, ο οποίος είχε την τιμή να βιώσει τις τελευταίες σκέψεις και πράξεις του ήρωα στην επική μάχη του Μαχαιρά.




Δεν υπάρχουν σχόλια: