Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ισραηλινοί και Αμερικανοί καταδρομείς: Μαθαίνοντας πως να πολεμούν μέσα στις σύγχρονες αστικές ζούγκλες


Μία απο τις πολλές μικρές κοινές ασκήσεις που πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί πεζοναύτες μαζί με τους ισραηλινούς συναδέλφους τους, στα πλαίσια της αμερικανο-ισραηλινής άσκησης Juniper Cobra.

Ισραηλινοί καταδρομείς της Unit 621 "Egoz", στην στρατιωτική βάση Tze’elim του Ισραήλ, δείξαν στους Αμερικανούς πεζοναύτες, του 2ου τάγματος του 6ου συντάγματος πεζοναυτών των Η.Π.Α, μια διαφορετική οπτική του τρόπου του μάχεσθαι μικρών κλιμακίων της μάχης εντός κατοικημένων τόπων, όπως αυτή γίνεται μέσα στις αστικές ζούγκλες της Μέσης Ανατολής.

Αμερικανοί και Ισραηλινοί ειδικοδυναμίτες αντάλλαξαν γνώμες και εμπειρίες, οι Αμερικανοί απο τις επιχειρήσεις τους σε Αφγανιστάν και Ιράκ και οι Ισραηλινοί απο τις επιχειρήσεις τους στην Γάζα. Μάλιστα, οι Αμερικανοί έδειξαν εντυπωσιασμένοι απο το επίπεδο εκπαίδευσεις των Ισραηλινών αλλα και απο το επίπεδο δυσκολίας και των σεναρίων που έπρεπε, μαζί με τους Ισραηλινούς συναδέλφους τους, να αντιμετωπίσουν.

Χαρακτηριστικά, ατυτο που εντυπωσίασε τους Αμερικανούς ήταν οι μέθοδοι των Ισραηλινών στον εντοπισμό και εξουδετέρωση, αλλα και τους τρόπους μάχης που έχουν βρεί, κατά των υπόγειων συράγγων που υπάρχουν μέσα στα αστικά κέντρα της Μέσης Αντολής και ειδικότερα στην Γάζα. Κάτι το οποίο οι Αμερικανοί έχουν να αντιμετωπίσουν απο την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ.







Δεν υπάρχουν σχόλια: