Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

CSTX 78-18-03: Μια μηνιαία και απαιτητική άσκηση για τους Αμερικανούς πολίτες - οπλίτες

Έφεδροι εκτελούν αθόρυβη προσέγγιση στόχου

Ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες η σημαντικότερη άσκηση των Αμερικανανών εφέδρων, στα πλαίσια του νέου δόγματος που αναπτύσεται στον αμερικανικό στρατό, με στόχο την αναβάθμιση της θέσης του στις αμερικανικές δυνάμεις. Η άσκηση «Combat Support Training Exercise 78-18-03», η οποία ξεκίνησε την 1η Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 29 του ίδιου μήνα.

Η άσκηση πραγματοποιείται σε ολα τα κέντρα εκπαίδευσης των εφέδρων του αμερικανικού στρατού (Fort McCoy στο Wisconsin, Fort Knox στο Kentucky, Joint Base Langley-Eustis και Fort Story στην Virgina) και συμμετέχουν περίπου 11.000 έφεδροι απο περίπου 200 σχηματισμούς εφέδρων. Στόχος της άσκησης είναι η ολοκληρωτηκή εκπαίδευση των εφέδρων ώστε να καταστούν ικανοί να μπορούν να αντικαταστούν, όποτε χρειαστεί ή και ακόμα, να επεμβαίνουν επικουρικά σε μονάδες μόνιμων συναδέλφων τους.

Στιγμιότυπο απο μάθημα αθόρυβης σηματοδοσίας μεταξύ μελών μιας ομάδας και διατήρηση αποστάσεων


Κατα την διάρκεια της άσκησης, οι Αμερικανοί πολίτες - οπλίτες εκπαιδεύονται σε αντικείμενα μάχης και αποστολών μικρών κλιμακίων (τακτικές άμυνας/επίθεσης ομάδας μάχης, πρώτες βοήθειες μάχης, διαβιβάσεις, αθόρυβη και ταχύς πορεία, ενέδρες κ.α) Χαρακτηριστικό της δυσκολίας αλλα και του ηθικού των Αμερικανών εφέδρων ήταν το γεγονός, ότι κατα την πορεία της άσκησης η θερμοκρασία, σε πολλά σημεία εκπαίδευσης, άγγιξε αρκτικές θερμοκρασίες. Αυτό, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και το δελτίο τύπου του αμερικανικού ΓΕΣ, δεν πτόησε τους συμμετέχοντες, οι οποίοι αρνιόντουσαν να μειώσουν τους ρυθμούς της άσκησης ή ακόμα και να την ακυρώσουν για να ξεκουραστούν και να ζεσταθούν.



Στιγμιότυπο απο μάθημα για την οριοθεσία θέσης μαχητού επι του Πρόσθιου όριου Τοποθεσίας του και των σημείων προσοχής που κάθε μαχητής πρέπει να δίνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: