Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

ΛΕΦΕΔ Εύβοιας - Αττικής: «Ultimate Military Challenge»


Την Κυριακή 03/12/2017, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Εφ.Ε.Δ.) παράρτημα Ευβοίας και Αττικής, διοργάνωσαν για 4η συνεχόμενη χρονιά το «Ultimate Military Challenge» (U.M.C.).

Πρόκειται για μία αθλητική δραστηριότητα με δοκιμασίες στρατιωτικού χαρακτήρα,  στα πρότυπα του δημοφιλούς παιχνιδιού  Ultimate Soldier Challenge, που προβάλλεται   στο γνωστό  τηλεοπτικό κανάλι History Channel. Οι συμμετέχοντες δοκίμασαν το επίπεδο της στρατιωτικής τους εκπαίδευσης , την φυσική τους κατάσταση , την μεταξύ τους συνεργασία, μέσα σε ένα περιβάλλον όπου  προσομοιάστηκε (με όσο γίνεται μεγαλύτερη αληθοφάνεια) ένα πεδίο μάχης, το οποίο  διέσχισαν περνώντας από εμπόδια με διάφορες «απειλές» και «εχθρούς», τους οποίους έπρεπε να «εξουδετερώσουν», με αντίπαλο τον χρόνο! Μέσα στις επιδιώξεις του παιχνιδιού ήταν η συντήρηση των στρατιωτικών γνώσεων και δεξιοτήτων, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των εφέδρων , η ανταλλαγή απόψεων  και φυσικά η ψυχαγωγία.


Οι δοκιμασίες φέτος ήταν λίγο πιο απαιτητικές από πέρυσι και χρειαζόταν  μεγαλύτερη προετοιμασία από τους συμμετέχοντες. Ξεκινούσαν με Τοπογραφία (αζιμούθια, τήρηση κατεύθυνσης κλπ), Βολή Ελ. Σκοπευτή, Βολές Ταχείας Αντίδρασης, Μεταφορά Πυρομαχικών σε οριοθετημένη διαδρομή, Βολές κινούμενοι επί οχήματος,  Έρπυση υπό πυρά και καπνογόνα «συρματοπλέγματος» και τέλος Α Βοήθειες σε βαλλιστικό τραύμα. Η συνολική απόσταση που έπρεπε να διανυθεί ήταν περίπου 4,5 χιλιόμετρα.   
Επισημαίνουμε ότι όλα τα όπλα και οι βολές που περιγράφονται παραπάνω αφορούν όπλα και πυρομαχικά ρεπλίκες τύπου airsoft και σε καμία περίπτωση πραγματικά. Η ασφάλεια των διαγωνιζομένων δε, ήταν και φέτος προτεραιότητα για τη διοργάνωση, έτσι τηρήθηκαν αυστηρά όλοι οι κανόνες ασφαλείας που διέπουν γενικά και ειδικά το άθλημα του airsoft.


Φέτος η Λέσχη είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει στην εκδήλωσή, δύο εξαίρετους Αξιωματικούς του Ε.Σ., που δεν χρειάζονται συστάσεις! Τον Επίτιμο Α/ΓΕΣ Στγο ε.α. κ. Ζιαζιά Κων/νο και τον Υπτγο ε.α. κ. Μακρυγιάννη Γεώργιο. Τα μέλη της λέσχης συγκρότησαν μία περίπολο αναγνώρισης και δείξαν στους διακεκριμένους καλεσμένους μας στο πεδίο, μερικά από τα αντικείμενα που δουλεύουμε στη λέσχη μας. Η όλη κίνηση πραγματοποιήθηκε εκτός της εκδήλωσης και οι Στρατηγοί την παρακολούθησαν από παρατηρητήριο που φτιάχτηκε αποκλειστικά γι' αυτό τον σκοπό. Η παρουσία τους ήταν πολύτιμη.

Τέλος σε ανακοίνωσή της, η λέσχη ευχαρίστησε τον Διευθυντή ΠΖ Υπτγο Μπουζέλο Δημήτριο για την θετική αντιμετώπισή μας, τον Δκτή της Σ.ΠΖ Ταξχο Μπικάκη Γεώργιο για την προμήθεια υλικών στρατωνισμού που αιτήθηκε η ΛΕΦΕΔ, το Σώμα  Διασωστών και Ναυαγοσωστών Χαλκίδας για την παρουσία τους, που έδωσε αίσθημα ασφάλειας σε όλους μας, τους συμμετέχοντες που μας εμπιστεύονται και μας τιμούν κάθε χρονιά και τέλος σε όλους όσους συνέβαλλαν για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσής μας.

(Σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και όλες οι δραστηριότητες που έχουν τη σφραγίδα της λέσχης, δεν υποκαθιστούν την στρατιωτική εκπαίδευση, που αρμόδιος και υπεύθυνος είναι ΜΟΝΟ ο Ε.Σ. να παρέχει!)









Δεν υπάρχουν σχόλια: