Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Κύπρος: Βραβεία Ήθους και Προσφοράς Τάσος Μητσόπουλος σε εθνοφρουρούς


Το Υπουργείο Άμυνας απένειμε στις 20/3/2018, τα ετήσια «Βραβεία Ήθους και Προσφοράς Τάσος Μητσόπουλος», ένα θεσμό που έχει καθιερωθεί εις μνήμη του τέως Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου. Τα βραβεία απονέμονται σε εθνοφρουρούς που διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά για το ήθος και την κοινωνική τους προσφορά. Φέτος τα βραβεία απονεμήθηκαν σε τέσσερεις εθνοφρουρούς, ενώ σε άλλους δεκαέξι εθνοφρουρούς απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης ανέφερε ότι «ο θεσμός των Βραβείων Ήθους και Προσφοράς Τάσος Μητσόπουλος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της τίμησης της μνήμης του μακαριστού Τάσου Μητσόπουλου. Της μνήμης ενός ιδιαίτερα ξεχωριστού ανθρώπου. Ενός ανθρώπου που έχαιρε καθολικής εκτίμησης από όλο το φάσμα της κοινωνίας. Ενός ανθρώπου ο οποίος προσωποποιούσε την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα, το ήθος και την ανιδιοτέλεια. Και παρά το ότι έφυγε τόσο πρόωρα από την οικογένειά του, από κοντά μας, ζει στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό σύμβολο αρετής και φιλοπατρίας. Ως ένα υπόδειγμα πολιτικού ανδρός που είχε ως πρώτιστο μέλημά του το εθνικό συμφέρον και την υπηρεσία προς την πατρίδα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς, για να τιμήσουμε τη μνήμη του, είναι να ακολουθήσουμε την κληρονομιά του».

Γι’ αυτό, συνέχισε ο κ. Υπουργός, «σήμερα βραβεύουμε τους εθνοφρουρούς οι οποίοι αποτελούν παραδείγματα ευπρέπειας, εντιμότητας, αξιοπρεπείας, ήθους και προσφοράς. Σε μια εποχή που αμφισβητούνται οι πατροπαράδοτες αξίες, οφείλουμε να αναδεικνύουμε και να επιβραβεύουμε τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη. Να επικροτούμε και ταυτόχρονα να ενθαρρύνουμε τη συνεργασία και την ομαδικότητα. Να ενθαρρύνουμε τον ζήλο, την αφοσίωση και την προσφορά. Αυτές είναι οι αρετές που θέλουμε να επιβραβεύσουμε σήμερα, είναι τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να επιβραβεύσουμε σήμερα. Διότι πρόκειται περί αρετών που χαρακτηρίζουν το συνετό, τον μετρημένο, τον υπεύθυνο άνθρωπο. Αρετών που καθρεφτίζονταν στο πρόσωπο του Τάσου Μητσόπουλου, του ευπατρίδη της πολιτικής, στου οποίου τη μνήμη απονέμονται τα σημερινά βραβεία Ήθους και Προσφοράς».

Ο κ. Αγγελίδης ευχαρίστησε την RCB Bank και τον εκτελεστικό διευθυντή της κ. Σώτο Ζακχαίο, που έχει προσφέρει το ποσό των 3000 ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως επιπρόσθετη ενίσχυση για τη στήριξη άπορων εθνοφρουρών επ’ ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.

Χαιρετισμούς στην τελετή απηύθυναν επίσης ο Υπαρχηγός της Ε.Φ Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου, ο Δήμαρχος Αραδίππου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της RCB Bank κ. Σώτος Ζακχαίος ενώ παρευρέθηκαν εκ μέρους της οικογένειας ο κ. Ευάγγελος Μούσκος, ο Επίτροπος Εθελοντισμού κ. Γιάννης Γιαννάκης, εκπρόσωπος της ΠΕΜΣΕ και οικογένειες των βραβευθέντων εθνοφρουρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: