Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

READY FORCE X: Η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης της αμερικανικής εφεδρείας


Απο την ανάληψη τον καθηκόντων του στην ηγεσία της διοίκηση της εφεδρείας του αμερικανικού στρατού, στα τέλη του 2016, ο υποστράτηγος Charles D. Luckey έκανε σαφές οτι στόχος του είναι να καταστήσει την αμερικανική εφεδρεία τον τρίτο πυλώνα του αμερικανικού στρατού.

Στα πλαίσια εφαρμογής αυτού του του στόχου είναι και η δημιουργεία της δύναμης ταχείας αντίδρασης της αμρερικανικής εφεδρείας. της Δύναμης Χ. 
Όπως τόνισε  και ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του: «με την Δύναμη Χ η αμερικανική εφεδρεία θα είναι σε θέση να εισαγάγει επαγγελματικού επιπέδου εκπαίδευση στα στελέχη της με αποτέλεσμα οι έφεδροι να μπορούν να  αντικαθιστούν ή να ενισχύουν τους μόνιμους συναδέλφους τους, όπου και όποτε απαιτηθεί, με την ίδια αποτελεσματικότητα».

Ουσιαστικά, όπως γίνεται κατανοητό απο τα παραπάνω, ή Δύναμη Χ έχει την λογική μιας δύναμης ταχείας αντίδρασης του αμερικανικού στρατού. Με την μόνη διαφορά οτι αποτελείται απο εφέδρους, πολίτες δηλαδή οι οποίοι στις ελεύθερες μέρες και ώρες τους, εκπαιδεύονται σε οπλα και τακτικές παρόμοιες με τους μόνιμους συναδέλφους τους.

Για να μπορέσει να φέρει όσους περισσότερους εφέδρους στις τάξεις της Δύναμης Χ, ο υποστράτηγος Charles D. Luckey αναβάθμισε το είδος της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλα και τα αντικείμενα στα οποία θα εκπαιδεύονται οι έφεδροι. Τα μέχρι τώρα δείγματα είναι ενθαρυντικά. Απο το 2016, όπου και προταξεκίνησε το πρόγραμμα, οι αισιοδοξότερες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για περίπου 23-33.000 εφέδρους που θα μπορούσε να συγκεντρώσει. Όπως αναφέρει και το επίσημο site της αμερικανικής εφεδρείας στην Δύναμη έχουν συνταχθεί περίπου 50.000 στελέχη και 600 μονάδες εφέδρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: