Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

''ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΩΡΑ''

Με αυτήν την εμφατική φράση, ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, χαρακτήρισε τις κατεδαφίσεις των κτιρίων, που βρίσκονται σε απαλλοτριωμένη έκταση εντός των ορίων του δήμου και που στην θέση αυτών θα δημιουργηθεί πάρκο. Αυτό το έργο μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί και αντισεισμικό απο πολλούς, καθώς εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης, ασφαλή και γρήγορη διέξοδο προς την περιφερειακή οδό και το περιαστικό δάσος.



Αναλυτικά, συνεργεία του δήμου, στην περιοχή «Δροσιά» της Δημοτική Ενότητα Συκεών επί της οδού Μεσολογγίου, κατεδάφισαν κτίσμα που βρίσκεται σε οικόπεδο έκτασης 850 τ.μ., με το δήμο να έχει καταβάλει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ για την απαλλοτρίωση και την αποζημίωση των ιδιοκτητών του, μετά τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις για τη δημιουργία του πάρκου. Ένα μεγάλο τμήμα του οικοπέδου, θα μετατραπεί σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου διευρύνοντας τα όρια του υπάρχοντος πάρκου έκτασης περίπου 2 στρ., ενώ ένα άλλο τμήμα του εντάσσεται στο έργο της διάνοιξης και διαπλάτυνσης της οδού.

Για αυτό το έργο μέχρι σήμερα απαλλοτριώθηκαν οικόπεδα έκτασης 800 τ.μ. και κατεδαφίστηκαν πέντε κτίσματα, καταβάλλοντας στους δικαιούχους συνολικά πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση και των υπολοίπων 1.500 τ.μ. και των δέκα κτισμάτων-κατοικιών, με το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει ο δήμος να ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.






Μάλιστα, πριν λίγες μέρες, συνεργείο του δήμου κατεδάφισε την περίφραξη του οικοπέδου, ενώ από σήμερα άρχισε η κατεδάφιση του κτίσματος που βρίσκεται στο χώρο. Ο δήμος εξαγόρασε απευθείας από τον ιδιοκτήτη το οικόπεδο και το κτίσμα, προκειμένου να προωθήσει τις διαδικασίες για τη διαμόρφωση χώρου πρασίνου, επεκτείνοντας το υπάρχον διπλανό πάρκο. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, η οποία προέκυψε μετά από πολύχρονες ενέργειες και προσπάθειες της δημοτικής αρχής, από την αναγκαστική απαλλοτρίωση που κήρυξε μέχρι το δικαστικό καθορισμό τιμής μονάδας για την αποζημίωση του ιδιοκτήτη.

''Φτάσαμε, επιτέλους, στην ευλογημένη ώρα... Εφόσον καταφέρουμε το επόμενο διάστημα να ολοκληρώσουμε τις δικαστικές διαδικασίες, αντιμετωπίζοντας το μεγάλο πρόβλημα που είναι οι καθυστερήσεις, θα προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό στη διάνοιξη της οδού Μεσολογγίου, ενός βασικού οδικού άξονα, ο οποίος μετά τους σεισμούς του 1978 χαρακτηρίστηκε ως δρόμος αντισεισμικής διαφυγής και αντισεισμικής διεξόδου. Δηλαδή, από το κέντρο της πόλης, την Άνω Πόλη, την παλιά λαχαναγορά, ακολουθώντας το οδικό δίκτυο από την πλατεία Περιστεριών, τις οδούς Προνοίας, Ελπίδος και Μεσολογγίου εξασφαλίζεται η γρήγορη και ασφαλής πρόσβαση στην οδό Επταπυργίου, στον περιφερειακό δρόμο και το περιαστικό δάσος. Ως δήμος είμαστε έτοιμοι για την υλοποίηση αυτού του έργου, αφού τα κονδύλια που απαιτούνται για τις απαλλοτριώσεις είναι έτοιμα να καταβληθούν στους δικαιούχους μόλις ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες'' σημείωσε σε δήλωσή του ο κ. Δανιηλίδης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο δήμος έχει προγραμματίσει για τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Πέμπτη, άλλες δυο κατεδαφίσεις για την κατασκευή μεγάλου σχολικού συγκροτήματος (Τομέας Τειχών), σχολείων και πάρκων αναψυχής (Π.Λεβαντή).


Δεν υπάρχουν σχόλια: