Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ!


Κατακλύστηκε το Νational Mall, το ιστορικό κέντρο της Ουάσινκτον, απο εκατοντάδες χιλιάδες μέλη διαφόρων ακτιβιστικών ομάδων που αντιδρούν στις αμβλώσεις.



Η εκδήλωση, που ονομάζεται ''MARCH FOR LIFE'' και διοργανώθηκε φέτος για 40η φορά, παρά το έντονο κρύο και το πυκνό χιόνι συγκέντρωσε πλήθος κόσμου κυρίως νέων.



Χαρακτηριστικό του φετινού MARCH, ήταν όταν η γιγαντιαία αυτή πορεία έφτασε μπροστά στο  Καπιτώλιο, στα σκαλιά του Ανώτατου Δικαστηρίου, τα μέλη της Αμερικανικής Εταιρείας για την Υπεράσπιση της Παράδοσης, της Οικογένεια, και της Ιδιοκτησίας (TFP) βάδισαν με κόκκινες κορδέλες, ενώ κοντά ήταν μια μπάντα με γκάιντες και τύμπανα που ενθάρρυνε το πλήθος. Μάλιστα, πολλοί διαδηλωτές άφησαν στα σκαλιά παιδικά καλτσάκια. Επίσης, αντιπροσωπείες της TFP από το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ιταλία εντάχθηκαν στην πορεία. Να σημειωθεί πως αυτή η πορεία συνέπεσε με την επέτειο της διαβόητης απόφασης‘Roe κατά Wade’ του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις πριν από 40 χρόνια.



Στην έναρξη των εκδηλώσεων ο Καρδινάλιος Sean O'Malley ανακοίνωσε, ότι ο Πάπας Βενέδικτος, είχε στείλει μέσω twitter την υποστήριξή του στους διαδηλωτές. "Συμμετέχω σε αυτή την πορεία για τη ζωή από μακριά, και προσεύχομαι οι πολιτικοί ηγέτες να προστατεύσουν το αγέννητο και να προωθήσουν μια κουλτούρα ζωής," έγραψε ο Πάπας. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι και άλλων χρηστιανικών δογμάτων.



Επίσης μήνυμα στο κοινό απεύθυναν οι γερουσιαστές Rick SantorumRand Paul



Ο κ. Santorum δήλωσε πως :'' Μια μέρα, θα είμαστε εδώ και θα πανηγυρίζουμε, γιατί η αγάπη και η αλήθεια πάντα θριαμβεύουν''. Ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για ένα προσωπικό του θέμα και συγκεκριμένα, για την κόρη του Bella, όπου γεννήθηκε με τρισωμία-18. Ο κ. Santorum και η γυναίκα του, αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε έκτρωση, όπως τους πρότειναν οι γιατροί και όπως ομολογεί: ''Μας πρότρεψαν να προχωρήσουμε σε έκτρωση, γιατί θα επιβαρυνθούν με αναπηρίες και θα ήταν καλύτερα γι 'αυτήν -αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι ο θάνατος δεν είναι προτιμότερος... Η Bella είναι το καλύτερο για εμάς, και εμείς είμαστε καλύτερα, λόγω της Bella''.

Απο την μεριά του ο  ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Rand Paul, έθεσε κάποια ερωτήματα σχετικά με το ''πώς οι πολιτικές μας επηρεάζουν την ψυχή της χώρας μας'' και πρότεινε πως: ''η χώρα μας έχει ανάγκη από μια αναγέννηση. Πιστεύω ότι η χώρα μας έχει ανάγκη από μια πνευματική κάθαρση."



Τέλος απευθυνόμενος προς τον κ. Ομπάμα, ο πρόεδρος του ‘Pro-life Caucus’, που είχε και το γενικό πρόσταγμα της εκδήλωσης, Chris Smith, ανέφερε πως:''  μάθετε αυτό κ.Πρόεδρε: Το pro-life κίνημα δεν στηρίζεται μόνο στην συμπόνια και τη δικαιοσύνη. Στηρίζεται και στη υπεύθυνη επιστήμη και την ιστορία... αποτελείται από ευγενείς, έξυπνους και ανιδιοτελείς ανθρώπους που νοιάζονται. Είναι ένας αγώνας για ανθρώπινα δικαιώματα εξαιρετικά ισχυρός, μη-βίαιος, γεμάτος πίστη που συνεχώς κερδίζει την υποστήριξη του κοινού''.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η φετινή εκδήλωση έγινε προς τιμήν του έργου της Nellie Gray, ιδρύτριας της ‘Πορείας για τη Ζωή’,υπογραμμίζοντας την ανάγκη για νέους ηγέτες στον αγώνα ενάντια στην αμαρτία της έκτρωσης, καθώς και ανανεωμένη εμπιστοσύνη και επιμονή σε αυτόν τον καλό αγώνα.
 
για περισσότερα: εδω και εδώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: