Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣΕΛΚΥΩΝΤΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Β. ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ!

Της τουριστικές δυνατότητες και την εικόνα της βορείου Ελλάδας συνολικά, ως ελκυστικού προορισμού για ξένους τουρίστες, παρουσίασε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, στα πλαίσια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.



Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Καράογλου στην σερβική πρωτεύουσα, σε κοινή συνέντευξη τύπου μαζί με την αρμόδια υπουργό τουρισμού Όλγα Κεφαλλογιάννη, αναφερε την περσινή προσέλευση Σέρβων τουριστών στην βόρεια Ελλάδα, τονίζοντας πως: ''χάρη σε εσάς και τη μαζική σας παρουσία, να αναφέρω ενδεικτικά μόνον, ότι το 2012 τα ξενοδοχεία της Πιερίας κατέγραψαν πληρότητα που έφτασε να κυμαίνεται κοντά στο 80%. Φέτος φιλοδοξούμε να ξεπεράσουμε τα περυσινά στοιχεία και η Ελλάδα να αποτελέσει και πάλι το νούμερο ένα προορισμό για τις διακοπές σας''.

Για να το επιτύχει αυτό, όπως είπε ο κ. υπουργός, το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης θα δώσει έμφαση στο τετράπτυχο α)θάλασσα, β)προσκυνηματικός τουρισμός, γ) χειμερινός τουρισμός και δ) σηοππινγ. Με βάση αυτούς τους στόχους, το Υπουργείο στοχεύει, με μια σειρά δράσεων, να ανδείξει τις ιδιαίτερες δυνατότητες ανάπτυξης κάθε τοπικής κοινονίας, προκειμένου, η βόρεια Ελλάδα, να καταστεί ελκυστικός προορισμός.

''Ενισχύοντας λοιπόν το brand name Ελλάδα, κάνουμε πιο αποδοτική την ελληνική οικονομία που δοκιμάζεται από την ύφεση'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. υπουργός.

Τέλος να σημειώσουμε πως κατά την παραμονή του στο Βελιγράδι ο Υπουργός επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ, αντάλλαξε απόψεις με τους εκπροσώπους των ελληνικών συμμετοχών, συναντήθηκε με Σέρβους tour operators.

Δεν υπάρχουν σχόλια: