Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΟ BLOOMBERG!

Αισιόδοξος για την οικονομική πορεία της χώρας, εμφανίστηκε ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο, BLOOMBERG.


Αναφερόμενος στην πορεία ανάκαμψης της χώρας, ο κ. Στουρνάρας τόνισε, πως:''Σύμφωνα με τις περισσότερες προβλέψεις, συμπεριλαμβανομένων του ΔΝΤ και της Κομισιόν, περιμένουμε ανάκαμψη στην Ελλάδα το 2014. Σταδιακά, όμως, μήνα με το μήνα, τρίμηνο με το τρίμηνο, ίσως η ανάκαμψη έρθει νωρίτερα, στα τέλη του 2013'' αν και δεν διστάζει να τονίσει, πως το 2013 θα είναι ένα έτος όπου ''θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον κόσμο. Έχουμε κάνει περικοπές στους μισθούς, οι φόροι αυξήθηκαν'', παρόλα αυτά, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη. Έτσι ο κόσμος φέρνει πίσω τα χρήματά του στις τράπεζες από το εξωτερικό, αυτό είναι πολύ σημαντικό''.

Σε ερώτηση για τις αλλαγές στον φόρο ιδιοκτησίας και αν αυτές οι αλλαγές, υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, ο κ. υπουργός απαντά πως:'' Όχι. Απλώς θα ενοποιήσουμε όλους τους φόρους σε έναν – θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Σε καμία περίπτωση δεν θα υπερφορολογήσουμε την περιουσία. Ούτε θα διαχωρίσουμε τον εαυτό μας από ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη αναφορικά με το φόρο ιδιοκτησίας''.
Ενώ τονίζει, πως τα μέτρα λιτότητας που προβλέπονται στον τελευταίο προυπολογισμό, θα είναι τα τελευταία. ''Όπως γνωρίζετε υπάρχει παραδοχή από το ΔΝΤ ότι τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν υπερβολικά με δεδομένο το στόχο. Πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα από αυτό. Δεν πιστεύω ότι περαιτέρω λιτότητα είναι η λύση στο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Τώρα χρειαζόμαστε ανάπτυξη και ιδιωτικοποιήσεις''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: