Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΠΛΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΕ ΚΑΠΗ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Την πρόθεσή του να  προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη, ζητώντας τον καταλογισμό όχι μόνο πειθαρχικών και διοικητικών ευθυνών, αλλά και ποινικών, για αυτούς οι οποίοι άφησαν με μηδενική στελέχωση τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας του δήμου Νεάπολης - Συκεών, εξέφρασε έμμεσα, σε δήλωσή του, μετά τις δύο πρόσφατες κλοπές σε καπή του δήμου, ο ίδιος ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.



''Τα ψέματα τελείωσαν και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Καθιστούμε υπεύθυνη όλη την ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας και ζητάμε οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τα Τμήματα Ασφαλείας έχουν διαλυθεί, οι διαρρήξεις, οι κλοπές, οι κάθε είδους εγκληματικές ενέργειες εναντίον των συμπολιτών μας είτε στις κατοικίες είτε στα καταστήματά τους είτε στο δρόμο, αλλά και εναντίον δημοτικών υπηρεσιών, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο που λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα θύματα, γιατί δεν ήρθαν αντιμέτωποι οι συμπολίτες μας ή εργαζόμενοι στο δήμο μας με τους κακοποιούς'' δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο κ. Δανιηλίδης.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα, τα ΚΑΠΗ Β', που βρίσκεται στην δημοτική ενότητα Νεαπόλεως στην οδό Διομήδη Κομνηνού 3 και το ΚΑΠΗ Γ', που βρίσκεται στην δημοτική ενότητα Αγίου Παύλου, στην Λεωφόρο Όχι 7, έγιναν ταυτόχρονα στόχοι διαρρηκτών.

Στο ΚΑΠΗ Β', το οποίο έχει πέσει θύμα διαρρηκτών πολλές φορές, ενώ μόνο από τον περασμένο Νοέμβριο έως σήμερα έχουν καταγραφεί επισήμως πέντε διαρρήξεις και απόπειρες διαρρήξεων,  οι ληστές μπήκαν στον ισόγειο χώρο του κυλικείου του ΚΑΠΗ, παραβιάζοντας τις κάθετες σιδεριές-μπάρες ασφαλείας που βρίσκονταν στο παράθυρο και αφαίρεσαν κάποιο αντικείμενο, προκαλόντας και σοβαρότατες υλικές ζημιές στον εσωτερικό χώρο.
Ενώ, στο ΚΑΠΗ Γ', οι ληστές αποδείχθηκαν περισσότερο… επαγγελματίες, αφού με μαεστρία παραβίασαν την κλειδωμένη εξώπορτα του ισογείου, χωρίς να της προκαλέσουν την παραμικρή φθορά. Μάλιστα, φεύγοντας κατάφεραν να κλειδώσουν ξανά την πόρτα! Προκάλεσαν, ωστόσο, ζημιές στην εσωτερική πόρτα που συνδέει το κυλικείο με το χώρο όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΚΑΠΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: