Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΠΕΔΚΜ!

Συνέντευξη τύπου με θέμα την στέρηση των πόρων που διανέμει η κεντρική διοίκηση προς της περιφέρεις θα διοργανώση η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας αύριο, στις 12:00, στα κεντρικά γραφεία ένωσης.



Στην συνέντευξη τύπου θα παραστούν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και οι δήμαρχοι: Θ.Παπαδόπουλος (Θέρμης), Δ.Σαραμάντος (Ωραιοκάστρου), Δ.Παπαδόπουλος (Παύλου Μελά), Γ.Γλώσσης (Δέλτα), Ευστ.Λαφαζανίδης (Κορδελιού-Ευόσμου), Ι.ΑΑλεξανδρής (Θερμαϊκού), Δαμ.Ιορδανίδης (Προποντίδος) και Ιγν. Καϊτετζίδης (Πανοράματος).

Η ΠΕΔΚΜ ΚΑΤΑΓΓΈΛΕΙ πως η κεντρική διοίκηση θα έπρεπε οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ) θα έπρεπε να  κατανέμονται βάση των δεδομένων της απογραφής του 2011 και όχι αυτής του 2001, που είναι ανεπίκαιρη και πλέον άκυρη. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι πολλοί δήμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι παραπάνω οκτώ της ΠΕΔΚΜ, να έχουν στερηθεί μεγάλα ποσά από τους θεσμοθετημένους πόρους.

Τέλος, στη συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν τα «στοιχεία που αποδεικνύουν την αντισυνταγματικότητα της ενέργειάς των συναρμόδιων υπουργείων, τη ζημιά που υφίστανται οι δήμοι και θα ανακοινωθούν οι ενέργειές μας προκειμένου να προστατευτούν τα δικαιώματα των κατοίκων μας και να εφαρμοστούν οι σαφείς συνταγματικές διατάξεις», όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των οκτώ δημάρχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: